脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 25

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
amazon 直送HK
簡d複方既supplement 樣樣都有d咁
唔該巴打
另外我google見到佢隻2%個使用方法

使用方法:
無須天天使用,建議一週使用兩次,有頭油或頭屑者可增加至三次。Sebizole並無清潔作用,可先用其他常用的洗頭水清潔,再將Sebizole塗在頭皮上五至十分鐘後再以清水沖洗。

姐係平時用完要再用返洗頭水洗?
頭先追咗一陣post,我諗我依家應該食住女神巴隻supplements 同改善生活習慣先? 再唔得就用埋5%? 定應該直接用5%加supplement
始終5%一用就唔停得有啲困擾,我想知我個case個嚴重程度去到邊 唔該各位好心巴打
由佢甩啦巴打,考慮咁多做乜
長氣咗啲sorry,但真係要深思熟慮先做,始終讀緊書冇乜錢。
最有效既方法
直接1mg Finersteride + 5% Minoxidil
Finasteride 兩日一粒都屌打食supplement
你食supplement停用都係會打回原形
你係雄禿, 做乜都係一用唔停得架啦, 無斷尾
甩頭髮最怕就係去剪頭髮,髮型師講個頭做咩又薄左,聽完想喊
直接問佢有咩好建議 冇就收嗲啦
又唔係咁講既, 好多人都係剪頭髮比髮型師講先發覺自己甩頭髮
鏟短算唔洗煩
佢就係比呢個建議我
但唔係個個頭好似呀bob咁適合光頭呢
新髮現我都用緊感覺唔錯,好岩髮又幼又軟嘅人用,用完會硬少少。
萬寧都冇貨?
問咗好多間都話已經幾個禮拜冇番貨
5日 咖啡因洗頭水
2日 SEBIZOLE.
1.食住女神巴隻supplements
2. 改善生活習慣
3. 用5%生髮水

自己定期影相
唔洗食保住 , 3個月後再睇有無惡化.
無惡化就繼續KEEP用5%生髮水
如惡化就可能要睇醫生 睇下要唔要食保
因為21歲 始終我唔建議咁快食藥.
搵個適合自己既髮型師好緊要
好多人會選擇GEL起個頭
或用前額D陰去遮M額

用前額D陰去遮M額效果
快救,已經嚟咗料,前面點
好既,另外想問下係咪配合用埋上面巴打講個個銅胜肽hair serum增加頭髮生長更加好(tricomin) ,
5%係邊到買會最平? Kirkland同rogaine 既效果又有冇分別?
好既,另外想問下係咪配合用埋上面巴打講個個銅胜肽hair serum增加頭髮生長更加好(tricomin)

美國FDA認可具有療效之生髮成分只有三種:Minoxidil(落建)、口服Finasteride(柔沛)、Dutasteride(新髮靈)
其他一切都係研究黎
等於我介紹既SEBIZOLE , 咖啡因洗頭水等等 都係學術研究
有師兄食南瓜籽 食黑芝麻 飲綠茶 食生物素
樣樣都有功效
要自己判斷啦... 但學生仔既話
我自己建議都係個3點.

5%係邊到買會最平? Kirkland同rogaine 既效果又有冇分別?
搵巴打夾 , 效果無分別 , 成份一樣 , 都係有5% Minoxidil

泡沫貴過水劑 ,但易吸收D同易用D
Kirkland同rogaine , KIRKLAND平好多

ROGAINE 水劑/泡沫 森髮賣 540蚊 連運費 570/3支 (用3個月)
KIRKLAND 水劑/泡沫 巴打賣 7XX蚊 連運費 7XX+30 / 3支 (用半年)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞