脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 25

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
食咗一個月左右都甩到崩潰
洗頭一手都係頭髮
我會用一年去睇下有無改變
擔心既係唔知持續幾耐
我兩隻都有食開 應該一齊食就最好
上網睇過,佢都係寫幾個月
我就維持咗1-2星期 比ching你參考
不過要諗 你脫髮都唔係幾日嘅事
要慢慢抑壓DHT都要比身體時間嘅
咁貴?自己上iherb買啦
想問激光梳有無用?
醫生建議買但驚佢都係玩我呃錢

買左咖啡因果隻生髮水,想問吓有無伏?
睇下你點定義
我用過 頭髮係甩少左 但都只係甩慢左 唔會令你生髮 該甩既都係會甩
同埋用完之後頭髮好(kick)用左幾次冇用
醫生有冇頭髮先
想食保邊到買?睇醫生同醫生買?
睇診所咪得
想問下邊到買Minoxidil 5% 抵啲?
有冇人用5%會用埋梅花針or滾輪?係咪話會吸收得好啲?
去醫院都應該係多部頭皮機
呢排覺得髮轉禿得嚴重左
頭頂成日生頭蒼 又痕咁
想去睇醫生 有無邊間診所推介?
有機會係狂脫期
你持續到2月再睇睇點先..
其實有 六合一既精華架

我自己食開 美國Trunature Prostate前列腺6合1複合配方

有齊你既成份 仲多埋番茄紅素等
-----------

*鋸棕櫚是一種類似棕櫚的植物,通常生長在美國東南部,
植物的漿果維持健康的前列腺。

*番茄紅素 - 是一種非維生素A類胡蘿蔔素,
具有強大的抗氧化活性.

*南瓜籽 - 維生素A,B和E,Omega-3和Omega-6脂肪酸,
鋅,硒,碳水化合物,這些營養素維持前列腺健康.

*Cran-Max®蔓越莓擁有專利的Bio-Shield®,有助於
在消化環境中保護蔓越莓活性成分。

*鋅 - 有助於加強和強化免疫系統。

*硒 - 是少量必需的微量礦物質,提供有效的抗氧化支持。
私家醫生
生頭瘡唔係話 自己亂食藥亂搽野就會好

我有D朋友生頭瘡 搞左幾個月都唔好
係咁食抗生素同類固醇 都係處方藥物.
你諗下處方藥物都未必醫好頭瘡
更何況自己用既藥物.

所以生頭瘡唔建議自己食藥搽藥
絕對會吸收好D

梅花針或滾輪原理同微針一樣
所以用完後再用會吸收好D..
但效果增加幾多就無數據.
我用開幾好
一直都用緊
可能自己有食藥 甩少左頭髮.. 但唔知關唔關洗頭水事.
用完咖啡因洗頭水會唔會第二日個頭髮會油?
想問下大家有無推介邊個醫生可以睇頭髮?大概睇一次幾錢?
搽咗半年kirk 5% foam都係咁甩
唔好意思,認真請教咁多位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞