脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 25

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
巴打 想問下鋸棕櫚唔好超過160mg/日係咪因為連埋保記一齊食? 如果淨係食鋸棕櫚唔食保記係咪應該320mg/日
明白!係森髮買適尿通?
想去台灣植髮有冇巴打試過?
見咁多人話夾買韓保
其實咩價
我見出面賣都唔駛2舊
織髮8800係唔係算平
LM
好奇一問 你睇邊一間?
我想知有邊間好 但我見大家都一直講緊啲藥 但冇講之前睇咩醫生
thanks
巴打 想問下鋸棕櫚唔好超過160mg/日係咪因為連埋保記一齊食?

YES,兩樣都抑制DHT,我自己建議唔洗去到咁盡吧
當然有D人會繼續玩320MG鋸棕櫚 + 食保
但我覺得殺雞唔洗用牛刀,唔洗去到咁爆.

如果淨係食鋸棕櫚唔食保記係咪應該320mg?

YES~ 原因同上.
森髮係唔會有適尿通買.
但要諗清楚先
最平大約7~8蚊1粒

如果唔嚴重 就唔洗要用適尿通.
因為佢副作用會比保大
師兄食緊邊隻保?原廠正價定係印度定係韓國
同埋印象中你係每日加好多輔助又飲綠茶又飲芝麻
幾時開始突然食埋適尿通?
印度
其實成份一樣
無必要一定要食正保
每個月食緊正保 個個月四百幾都幾甘
但之前呢度有師兄講過所有藥 正廠點都好過副廠
12月中左右先加碼食埋適尿通
咁我衡量過副作用先食
因為我前額m 靠食保唔大作用
想試埋適尿通
其實正廠當然好過副廠
但要睇咩藥物
如果講癌症藥物或製作複雜既藥物 正廠同副廠藥效會差好遠

但保康絲係一隻非常成熟同容易整既藥物
正廠同副廠 其實分別 我諗都唔會差好遠
分分鍾係5%以下
同埋我想講 印保由cipla呢個咁大既藥廠整
所以真係可以放心都得
唔該晒師兄咁下個月食其他廠算藥房有隻德國做$200左右
我情況同你差唔多 食咗大半年出返毛毛
但係冇你咁密得咁犀利你係完全密到好似冇甩過咁
諗緊加唔加埋適尿通
德國未聽過

但你搵巴打團購 好似最平340左右就有100粒印保
都唔差 已經算好平

有啲巴會淘寶買 180蚊人民幣100粒
但都怕假嘢

寧比貴啲都要來歷清楚既貨物丫

適尿通要諗清楚副作用先好試
1. 無咁硬
2. 生唔到仔 要生仔就要停藥一年
我本來第一張相脫髮問題唔算太嚴重
同埋即刻食藥去補救 所以生返咁多
宜家加少少髮粉就呃到吓人
巴打你呢?你係森x/定係10年巴買?
我有諗過需唔需要加重 但印象中果個位好似天生已經係毛毛 所以就算點搞都未必可以逆生長

你仲有冇食棕櫚?我諗住一係就保同櫚
我大部分都森x買
只有適尿通搵巴打買 但唔係十年巴 因為森x無得賣
因為我懶得等
我性格太急 一買就想人地寄貨 哈哈
唔介意等 你都可以搵十年巴買

加唔加重要睇你自己點睇件事
食左半年後無進展 或 食左保都仲甩
咁就可以考慮
我咁快決定係因為我唔生小朋友
所以先咁快食

如果你爬我文 我所講既嘢繼續維持中
但講真 之前齋食鋸棕櫚 唔覺有效
我覺得 鋸棕櫚要加藥物齊齊食先有效
你出街1月果張係用咗粉?
如果冇嘅唔使再用啦 已經夠晒頭髮
用左少少粉
其實可以唔用
但我都係鍾意睇落密啲
所以先狂用粉
巴打想問下你本身係咪淨係髮線出事?頭頂有冇出事?
十年巴 想問藥啊 唔該
Tg : Hei1111
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞