脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 25

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
睇下有咩化學物質
想問下有冇巴打分別用過kirkland同rogaine既liquid
我用過kirkland既5% liquid勁痕又甩皮 想知rogaine既有冇分別
因為用緊foam太難搽
另外想食埋supplement 見樓上有巴打話食鋸棕櫚 同南瓜籽油 想問有冇係混合埋一齊既 可以方便d一次過食 係iherb見到呢個 https://hk.iherb.com/pr/Now-Foods-Clinical-Strength-Prostate-Health-180-Softgels/23652?gclid=CjwKCAiApNSABhAlEiwANuR9YPfFGfXB8MEzkL00k4a1aRk5XuutXl0y6_5QKZCf_xEIz_xGxj856xoCTpIQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds 想問岩唔岩

想知決定食藥,係咪去藥房同佢講會知

醫生唔睇,因為嚟去都係叫你食藥 搽頭
巴打夠30未?
未 廿尾
做下運動減壓,洗頭時按摩下同試下用Maro隻洗頭水
你第三張圖快D搞掂佢啦
唉 諗住剷撚埋個頂重練
你地搽5% 夜晚既話係洗完頭搽之後訓覺
定搽完等乾 再洗頭訓覺
Minoxidil 搽完之後
要至少4小時自然風乾先吸收到8成
而且少量水份係皮膚表面有助吸引
所以建議洗完頭先搽
rogaine 配方成份同 Kirkland 一樣....
liquid係用酒精做 有啲人既皮膚會過敏
可以試下減到每次只搽0.5ml先
睇下皮膚會唔會接受到
有好轉既先慢慢加返每次用既量
好似話主要成份一樣 但當中有小小唔同 所以想問下大家用落有冇分別 foam真係勁難搽
咁我朝早番工搽完覺好笠
過十分鐘吹番乾佢得唔得?
當然可以 只要唔好洗走佢就得
其實啲掉髮係有白點正常定冇正常?
唔該巴打 因為我淨係搽夜晚
番工搽個頭唔好睇
今晚試下搽完吹下 睇下咩環境先
雖然如果係遺傳冇得避
但係都想問下有冇咩補充品啱平時食當保健用途?
盡量dum低頭先噴,有時會用梳分返條間出來再噴
十年巴 想夾保 https://t.me/KL1991 麻煩你
去左搵織髮
total 2萬5包一年剪髮同痴上去同個假髮
係唔係買貴左
巴打 想問你呢三隻買咩牌子同邊度買?
Iherb , nowfood
Thank you
1-2個糧 但成年有頭髮見人唔貴啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞