脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 25

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
罐裝係壓縮物 唔係好多肯寄
成份一樣
我之前都係咁,甩到去埋某生髮中心睇,但太貴啦。之後用咗6個月呂防脫加育髮精華。減少咗掉髮,之前額頭位而家都有啲毛生緊。

連剪頭髮都唔敢,後來再用啲天然手工皂洗頭,仲有頭皮按摩油,再加食啲維他命,冇再死化,但要繼續做一段時間,我好怕冇頭髮。
有無D咩可以試住先?
定係直接揾人幫手搞?其實揾醫生定生髮中心會好D
睇咗皮膚科醫生先,我哋套用唔到我哋嘅經驗去你個情況
alpecin唔係防雄禿㗎噃

想問下我咁既情況算唔算嚴重,仲有冇得救,有既話應該用咩方法。最近依年幾開始有啲情緒病,完全無做運動,飲食唔均衡,日夜顛倒,唔出街困住自己係屋企壓力爆哂煲。
我以前係好sporty同樂觀個種人黎,一星期操六日,飲食睡眠都好健康。所以之前就算個轉位少啲頭髮都冇依家咁禿得咁明顯
今年先21歲
老豆同阿爺都有脫髮問題,老豆今年53 頭頂轉位同前額開始得返好少,阿媽個邊就乜事都冇,同埋我本身遺傳髮線都高 再禿埋頭頂真係冇哂信心唔敢出街
改飲食同習慣先 就算搽+食都唔係萬能
Foam呀
咁應該用咩洗頭水好
唔係用啲無矽就係啦咩?
防dht 既洗頭水功效好細咩唔係?
之前用過一次生髮現 而家換左用alpecin
我用瀟灑,去曬啲頭皮,金因為基本上有食有搽搵隻啱自己嘅洗頭水就得
發覺一樣野,眉粗嘅人都易m

20歲 老豆都有地中海
想問下咁樣仲有冇得救
上網睇咗下係咪搽5%同埋要食藥
誠心救教
你走啦....
你首先要知你咩原因甩頭髮, 你咁既情況有得救既
女神巴上面隻supplement 係iherb買
1. 防脫髮
2. 生髮

兩樣唔同既野
ALPECIN只係防脫髮,未做到生髮.
盡快救啦
開始黎料,
iherb無
trunature prostate 呢隻真係堅好
一粒做人幾粒
有齊我地男人生髮既需要.
咁我係咪唔洗用啲咩supplement 住? 改善返飲食同生活習慣先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞