脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 25

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
情緒都關事?
我覺得多數係因為脫髮搞到心情變差先會對情緒有影響
睇邊個醫生?
邊款係新代避孕藥
十年巴請問可否向你買女用5%
網上只搵到呢兩款

希望你幫下我
成份入面有 Cyproterone acetate(CPA) / Drospirenone(DRSP)
女用冇5% 如果冇咩效果需要增加濃度先問下醫生意見先 因為唔預女性用5%或以上濃度
根據科學研究 甩係毛孔對DHT敏感 DHT多都唔代表會甩 只要你基因冇對DHT 敏感就得。
當然都有paper話性行為/打丁係會刺激DHT生成
直接關係就冇 間接有少少關係
最少4-5個月先見效
冇前後對比圖好難講 因為有啲天生鑽大就咁睇唔覺太大問題 建議持續留意 1個月影一張去對比
中學已經開始m字額, 已經用緊隻咖啡因洗頭水但係又好似冇乜用,我又驚頭頂慢慢跟住甩埋啲頭髮, 應該點做好
我暫時睇唔出有咩分別
可能我脫髮問題唔算太嚴重
所以我先變做一日搽一次

如果你脫髮問題嚴重,又想由1日搽2次變做1日搽1次
可以考慮Minoxidil 15% 既生髮水
呢種生髮水就可以1日搽1次.
但目前我追咁多POST,未有好多師兄採用
多數師兄都係用5% (1日搽2次)
美國 或萊佬貨稱
Rogaine

港版稱
Regaine 倍健

同一樣既貨品

等於大家食既保

大陸叫非那雄胺
印度叫Finpecia
學名叫Finasteride
香港叫保康絲

大家都係指同一樣化學成份既藥物
我諗食得藥既巴打都有係呢個問題爭扎

頭髮緊要 定 副作用緊要 ??
要睇你髮線去到幾高同歲數,同埋有無圖片?

在此強調 髮線向上唔一定係脫髮問題

身為人類,髮線隨歲數上移係必然既事

所以如果髮線上移程度符合年齡

絕對唔係脫髮問題..

有好多巴打絲打 上移左少少就話脫髮問題

其實只係歲月不饒人.

利申: 頭髮好易油應該係油性頭髮
今年 20
本身額頭比較高
照咁睇,巴打你都幾大機會甩頭髮,20歲就搽住藥keep住條髮線先
唔該曬你先 我見前面的post都話食 保康絲同埋應該要搽啲邊隻藥好, 我本身都有用開灰色樽身紅色樽口嗰隻德國嘅咖啡因洗頭水
首先你其他地方冇甩,而且保記對髮線起唔到太大作用。用倍健泡沫搽
多謝絲打唔該曬你,但我想問呢度係咪有巴打可以幫手買呢啲藥,我留tg 可以?
想問下保記同鋸棕櫚,可唔可一齊食?驚會減弱保記嘅功效
十年巴 依家買minoxidil邊度平
十年巴想搵你買藥,Tg@kofch2002
你留tg 叫十年巴add你
區德成,排左3個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞