脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 25

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
每一間生髮中心都係氹鳩你去join佢地啲洗頭plan,話你毛囊油脂過多塞撚住

屌你老味脂溢性脫髮姐係雄禿,洗乜撚頭仲要貴撚到仆街,真心唔想咁多巴打中伏響呢啲濕鳩生髮中心。

因為我有join過幾間生髮中心免費check毛囊狀況,佢會用一個放大鏡睇你啲毛囊一路講啲野嚇鳩你會好快甩哂啲頭髮,氹你落搭join佢啲plan。

髮再生個plan成4萬幾蚊,我依家真係想屌佢老母利用男人既恐懼呃鳩人錢。

最實際最實際係睇皮膚科醫生!
多謝巴打先,我去睇醫生個時其實佢冇叫我整起頭髮佢睇,我只係話前面有啲稀。我依家想趁只係用咗兩日就停一停先,跟巴打影相記錄下再決定用唔用。咁樣會唔會好啲?
希望樓主pin令到唔好咁多人中伏
你可以kp住用之後影相,睇下用完一枝有冇多到

有多到姐係work,kp住噴啦,每個月用多少少錢就可以保護住男人既靈魂,抵到爛
但係如果冇多到但係停咗噴會唔會影響到健康嘅頭髮,我都見之前有人話停用之後甩多過未用
師兄你一日兩次?搽完係咪好易見到頭皮?
因為我係轉位至髮線既前面地方都稀疏所以夜晚先搽埋前面,日頭只係搽轉位附近地方,其實係咪唔太好
唔怕買到假嘢?
停用之後dht會繼續攻擊你既毛囊所以先會繼續甩,而唔係因爲用左之後停用而甩多左。

謬誤要分清楚,如果你唔用你係會甩得仲快。
我明白啦,好多謝巴打答我咁多問題
其實我偷懶一日一次,唔好學我跟足說明書一日兩次。

搽完見到頭皮係因為你本身頭髮稀薄,濕左咪更加易睇到頭皮

生髮水我用法係,平均噴6次響頭稀薄既位,大概都會覆蓋哂成個頭既位置,噴完會捽捽佢等佢平均啲。

p.s 保康絲專攻頭頂位置
而生髮水就前額同頭頂都可以有效,所以呢2樣係相輔相成,一齊用架

咁係咪已經出曬事 頭髮薄勁多
洗完頭係見到曬頭皮
爸打睇醫生有邊間推介
巴打可唔可以影多啲相睇下?得一幅睇唔清楚
直接食保康絲,用生髮水
想買5%,求加
https://t.me/Gxuhjos
第一次想睇左醫生先
我上網搵極都係嗰啲生髮中心
其實所有皮膚專科都差唔多,你去康健專科都ok

醫法都係保記加米諾地爾
去仁安植髮到睇,或者直接搵皮膚科專科醫生
幾錢到
仁安560診安+藥費,btw佢有就野會放大你個毛囊睇下啲密度
我睇個個皮膚科醫生就1000診安+藥費+ 1310抽血檢查,專科醫生真係好貴
#診金,sor 打錯字
仁安同其他專科有咩分別?
專科有D會幫你抽埋血睇下會唔會係其他因素導致脫髮,而仁安就有儀器照頭皮檢查,其實我覺得睇仁安就已經可以,而且冇咁貴
仁安植髮要10萬

其實植髮係最後手段。

你用左保記,生髮水,加supplement先

冇好轉可以由保記轉dutasteride,都冇轉先植髮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞