脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 25

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
接近無得救仲問嚴唔嚴重
食藥吧,已經係
M到上頭頂啦巴打,你前面都開始甩啦,仲唔食藥
用生髮水有冇咩副作用係咪會有狂脫期
狂脫期係幫你整走啲唔健康既頭髮,其實係好事

千祈唔好因為驚狂脫期而唔噴
脫左幾耐

我淨係食左大半年保記 效果都唔錯同滿意嘅

諗緊搽唔搽埋野好

之前睇醫生佢話唔建議 佢話要一日搽2次好煩
前額冇事可以唔洗噴
唔怪得 我淨係頭頂出事

Btw不過感覺上補品冇咩用 我食保記前都食過

完全冇用 仲要貴過保記
巴打你係睇醫生之後先開始食?
邊3隻supplement ?
鬼剃頭可以點搞?
同問。。。。邊到有得賣?
Kirkland from ebay or amazon
點解唔食 我食左冇乜副作用
我覺得你隔日食咗三個月 好日日食 好似無乜分別
睇邊個專科醫生?除咗啲中心個啲 想參考下有冇其他
Ching 有冇介紹點入手皮膚科醫生好 政府既係咪睇左普通科去轉介?聽講等好耐 定去邊d 專科比較好 求指點迷津
康健嗰啲都得
將流返耳仔既再搽返上頭
或者噴細下D..
呢D技巧既野好難教你
1. 有好多人5%都係1日搽1次,無跟足1日2次
2.有D人嫌煩會搽15% , 正宗1日1次..
同埋唔建議既原因係麻煩
咁食藥都麻煩啦,1日要1粒..

有好多研究都話5% 同 保 係加成作用
有D 師兄諗住怕麻煩停用5% 只食保
居然甩返頭髮

5% 同 保係獨立個體 並存有加成作用
5%取代唔到保,保都取代唔到5%.

https://iwanthair.pixnet.net/blog/post/220403825-%E5%81%9C%E6%AD%A2%E4%BD%BF%E7%94%A8minoxidil%E7%94%9F%E9%AB%AE%E6%B0%B4%E4%B9%8B%E5%BE%8C%E7%9A%84%E6%8E%89%E9%AB%AE%E7%8F%BE%E8%B1%A1
咁咪on9囉巴打,有得救唔去救,唔通禿到見頭皮先食咩!我頭髮仲多過你,諗左三個月都係食保記,起碼依家冇惡化先
讚同師兄
諗完都係食 不如早啲食
不過 條路自己揀 仆街路好喊

我m額都即刻救啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞