脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 25

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
其實15%一日一次係咪真係掂?
有冇實証?
想問大家通常查5%時係點?
我自己因為頭髮偏長,通常會先梳起頭髮查落前額位,之後dum低頭再查落手指再按落頭皮到,最後查落轉位。

頭髮長成日好多都查咗落頭髮上浪費咗
其實係, 同埋新嗰啲相光啲, 所以睇落差少少
你食幾多mg 40?
食a酸好似確實有機會誘發休止期落髮
停藥後一般會回復正常
最好問問跟開果位醫生應該點處理
師兄唔好怪我直接
你而家根本就係喺度自欺欺人唔肯接受現實
喺度呃自己 唔肯接受甩頭髮係冇用架
呢度個個都同路人唔洗擔心有人笑你或者影響你自尊心

你第一段打嘅嘢講到自己好輕微咁啱啱開始但仲好濃密
點知一睇你張相一二期? 第四期都就嚟啦大佬
你再拖落去對你唔會有好處
我係你就唔好再俾咁多藉口自己乖乖地食藥接受現實
http://www.hairway.org/show.aspx?id=1513&cid=95

但未有師兄用15%
所以我都係建議用5% 1日1次算.
15%係好嚴重同時想1日1次既師兄而設.
異維A酸有機會有脫髮問題

真係你揀要暗瘡定要頭髮

同時食異維A酸同保會好傷身.

建議搵醫生檢查同比意見
其實呢位師兄植得髮..
前額盡救...
有時睇到啲comment 已經甩得好明顯
但又會喺度形容到好似好輕微咁
例如成大個窿勁明顯仲問係咪脫髮
嗌佢食藥又唔肯食藥喺度扭扭零零問有冇其他方法

睇到呢啲真係頭暈
我都係直接手起刀落,出咗少少事即食藥
家陣都維持到

唔好自欺欺人啦
雖然要接受自己甩頭髮再加上變到好似長期病患者咁要長期食藥好難接受到
但係注定就冇計

當你食咗半年習慣咗同埋啲頭髮開始出返之後就會覺得其實好小事
食左保康絲2個月,感覺上好似好返少少,想問通常食幾耐先會頭髮濃密返?

同埋想問下搽頭藥水有冇推介?

利申 雄性秀,個頭頂稀疏成日比fd笑
可以試下降劑量先 可能有好轉
始終a酸都係食夠累積劑量就可以
食20mg 副作用一定減半 甩頭髮既機會都減少左好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞