脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 25

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
我都想知 唔知搵邊個醫生好
女仔冇藥食 係更年期建議你食避孕藥維持個激素水平
巴打用邊啲產品 可唔可以俾圖睇下
想問下十年巴同大家 女仔前額本身已經高
兩年前已經開始甩甩哋 all back會見到少少頭皮
可以搽咩?
有用過五十惠個精華 洗頭係甩少咗頭髮...
求大神幫
我就唔覺油
可能我係中性髮質啦.
Minoxidil 5%
好多巴打都有團購
團購價格更便惠
當中大牌子黎講

以唔團購既價錢黎講 (因小弟慣左上網買)
KIRKLAND 比較平 大約$100/支,1支用1個月
但有人話比較立同用完會痕

倍健 比較貴 但整體評價都幾好 除左貴
大約$200/支 , 1支用1個月.
其實女仔真係好麻煩
用藥唔會WORK
咁多位巴打都係建議用 Minoxidil 2%
其實好多女性乾脆植髮算了
保既話食咗兩個月韓保之後轉咗印保
藥既話頭兩個月用倍建(液)之後轉用泡
額外野,每日我朝早同收工都洗頭
未肯定係咪雄性禿之前可以搽Minoxidil
肯定左之後可以試吓食新代避孕藥 要留意下隻成份係抗雄性激素果隻先有效
同問 用左form 兩個月
暫時無改善 同完頭髮仲會拿埋一樹
顯得仲禿
同頂 用完見晒頭皮
雖然唔用都會見 但洗完頭吹乾會遮到d

我今年30, 想問係咪無得救啦, 都甩左好耐, 一直無理到, 係咪除左植髮 無其他選擇, 老豆都係差唔多, 機乎甩哂
都7,8年, 一開始都已經有鑽, 後來出黎做野開始嚴重, 一路無理, 因為番工比較忙
甩到成個二師兄咁先黎問睇嚟你真係好忙
知有呢個問題既, 因為忙同有時懶無咩點理, 只係靠 個D 咖啡因洗頭水頂住先
唔好諗啦,食藥搽藥啦巴打!前幾個po有個巴打個case幾似你,都係食藥搽藥都救到少少既
可唔可以tg 俾條link黎?麻煩巴打
宜家食藥既話,都救唔到好多
建議植髮 或 剃光.
植髮有無邊間比較好
同意..正視吓份工好啲...
係咪成日捱夜/長期壓力,影響咗肝/腎臟
變到脫髮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞