脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 25

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
女神巴你覺得用咖啡因洗頭水定清除dht洗頭水好
21歲 唔建議太早食藥
試下先搽藥5%睇下效果點先.
why not both?
我宜家5日用咖啡因 2日用抑制dht
情況唔錯

睇唔到有咩脫髮問題
啲髮質全部又黑粗又挺
5%係指生髮水? 我依家用緊個隻日本50惠洗頭水都有防脫功效,洗唔洗轉其他,油性
頭先google左Rogaine同Regaine好似產品有唔同? 應該 直接係Amazon 買Rogaine or係香港買regaine
巴打介唔介分享吓用緊邊隻抑制DHT洗頭水. 諗住買 新髮現 但周圍都話冇貨 另外,AVALON 呢隻係咪都可以做到抑制DHT?
AVALON唔係藥用

我自己用sebizole.
唔該曬
係咪萬寧個啲配藥位都有?駛唔駛醫生紙
有冇人用緊CDN 洗頭水 有無用?
想要係想防敏感同去頭油
D洗頭水效果唔好太期待...
介唔介意講多少少關於依隻5% 上網睇話至少要四個月先有效,而且一停用就會開始甩返,咁係咪要用成世
藥房有
唔洗萬寧
洗頭水要用藥性既洗頭水 先會抑制到DHT
但都只係輔助效果.
你遺傳? 爸爸係地中海?
唔駛太執著係用洗頭水方面
因為滲透時間太短
除非你每次洗頭都肯等5分鐘以上
如果唔係唔會有太顯著既改善
建議你用Hair Serum 會好好多
我阿爺有三個仔,兩個女, 阿爺無頭髮咁制,但8x好正常,佢其他仔女都冇脫髮問題,係得我老豆有,同埋係最近幾年先開始明顯 雖然仲有頭髮但已經好薄同得到頭皮,髮線又高
同埋佢好多生活習慣都勁差,加上一日食一包煙。

我個前額變到咁,本身天生髮線都高
呢隻Pass左FDA PHASE II
係外國比較熱門for hair growth
但都只能夠當養髮
實際都係靠Finasteride + 5% minoxidil
https://www.tricomin.com/products/energy-spray
我覺得我好大機會係家族遺傳個隻雄禿,但我依家個情況係咪未洗去到食藥住,因為我係最近喱一年啲生活習慣勁差,壓力又大先會加速甩得咁快,如非必要都唔想食藥,應該就咁用hair serum+5%先? 但上網睇啲人話5%一停用就開始甩返, 好煩惱
你可以試下加埋食supplement 會好d
任何治療雄性禿既方法暫時都係治標唔治本
停用就會回復原狀
應該食啲咩supplement? 鋸棕櫚?
係邊度買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞