脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 25

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
係,你預千幾
其實去藥房買正保會唔會有假嘅?
http://propecia.com.hk/zh-hant/promotion/
搽左5%2個月 而家想食埋保 想問一般價錢係點? 驚比藥房昆
去佢指定既藥房就實無死
大約價錢
正保$400幾/28粒 藥房
韓保$200/30粒 藥房
印保$300幾-400幾/100粒 留TG/網上買

成份同劑量都係一樣 唔會話正保貴d就特別有效
thx 巴打先
印保藥房冇得買?
好似都有 但唔知邊度有 見d巴打都係留TG/上網買
留tg係搵巴打你買? 定係有其他巴打會問我咁?
留左TG應該會有其它幫到手既巴打問你 我果陣都係咁樣

我建議保健品 可以搵D N合一既保健品
因為好多研究都講好多保健品對DHT有抑制
主要揀1-3隻就OK

師兄揀左 生物素 南瓜籽油 同 大豆異黃酮
我自己就揀左 南瓜籽油 鋸棕櫚 茄紅素 綠茶素 蝦青素
成份有5% Minoxidil 就OKAY了
其他就睇,會唔會立痴痴 , 同會唔會令皮膚敏感了
用水劑有機會立同痕 用foam會好d 但相對貴d
FOAM吸收會好D
水劑無咁好就真既

KIRKLAND
https://www.foresthair.org/show-21-57-1.html

倍健
https://www.foresthair.org/show-21-52-1.html

KIRKLAND有巴打代購,好似780蚊+30蚊運費 就有6支
倍健無巴打代購, 硬食森髮 , 1080蚊+免運費 就有6支

我覺得價錢差唔遠,所以揀倍健.
睇先睇醫生二十歲唔好食藥住叫我用regaine2% 成效會唔會冇5%咁好?
利申:m字向後移
呢隻都係水劑黎 你可以簡返minoxidil foam (牌子自選)
Rogaine係正廠 Kirkland 同其他都係副廠
主要成份同劑量都係一樣 其它成份都係非常接近
口服同外服都一樣 正廠只係以前拎過專利要回本先將成本轉駕消費者 定價特別貴 唔代表正廠係效果上會拋離副廠 兩者效果係非常接近
Thank巴打
覺得水劑好似易用d,但都係聽你地建議用Foam試試先
Thank巴打比意見
因為你得20歲就用咁重藥
幾時到80歲

20歲就食抗生素醫病
幾時食到80歲

如果唔嚴重 我寧願你2%都唔用
食鋸棕櫚
巴打想問下你鋸棕櫚食邊隻牌子?
我想係d賣保健品既門市到買now foods果隻 不過搵左好耐都係得觀塘一間鋪先可以係門市有得買 其實應該唔會話買到假野?因為見好多人都係上網訂
m字同前面稀, 所以用2%試下 唔敢食藥住
Iherbs 啦
鋸棕櫚有機會可以取代保康絲,但唔係個個得,如果驚藥有副作用就試左鋸棕櫚先
每個月咁樣幾錢 師兄你唔搵下市面上有冇啲產品同時包含晒呢幾隻元素?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞