脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 25

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
今日去仁安睇左,佢比左支minoxidil bailleul 2% 比我,話冇敏感之後就用5%,咁係咪姐係代表我好嚴重,見大家都話女人用2%,但問左佢話呢枝5% for men or women都得
Btw, 想問bailleul同rogaine有咩分別
想問佢比個隻藥係咩
會唔會有醫生睇?感覺會唔會好sell嘢?
我食個隻叫美國Trunature Prostate前列腺6合1複合配方
簡直係為脫髮男士而設.
你有脫髮問題 - -?
唔計巴打團購就森髮最平
因為唔係好多巴打團購倍健
多數佢地會團購KIRKLAND

未開始食藥最嚴重嗰陣時
巴打想問你生髮水係咪keep 住用唔會停?
想問師兄食左幾耐
[member]如果無明顯脫髮,覺得頭頂好似變稀左
呢隻當補藥食,可以預防將來脫髮機會減小嗎?
另外巴打係邊買到信心保證?[/member]
可以當保健產品食、可舒緩因DHT引致既脫髮問題
其實呢啲藥物 我都係旋轉拍賣度買
師兄就係保+5%+ 3隻supplement?
thank
我用2%,因5%會好itchy
係呀,我試過停一排,係會甩返

冇計,要keep住用,鬼叫甩頭髮
都年幾,不過用左生髮水之後效果倍增左,幾個月見到明顯多左好多
想知依家用左regaine2% 兩日,因為我髮線向後移,如果用完一排有好轉之後停用得唔得?定係要用一世?
所以真係要趁早食藥,咩都假
唔可以停,我自己試過,係會甩返多左,嚇到鳩縮,即刻第二日噴返

因為現今係冇方法根治到雄禿,食藥生髮水只不過係一個brake,將你甩頭髮既病徵stop住,你一鬆返個brake就會繼續甩
係架,毛囊死哂,神仙都救你唔到
唔係掛,我本來前面係有啲稀,但我記得好似同一年前差唔多
如果你慢慢見到頭皮其實姐係已經甩緊,但甩既速度因人而異。

最好既方法係影相,醫生教我間唔時頭頂影一張,前額都影,咁先有對比知係咪少左。你日日幫住自己個頭甩下甩下係唔覺。

同埋甩頭髮既心路歷程好影響你去搵方法解決既timing,一開始就算甩多左,都會呃自己冇事,到你甩甩下發覺唔對路先去醫,好多人只會買枝防脫髮洗頭水叫行出左第一步 所以有疑慮真係先用影相去決定下自己係咪越黎越少,係既就去睇醫生先係最穩陣既做法!

千祈咪撚去生髮中心,佢所謂d treatment係幫你洗頭,係冇撚用既

我自己啱啱甩六神無主就join過一次,洗10次頭7500,發覺冇撚多過,轉去睇醫生就有好轉,嗰時佢仲叫我唔好嘥個7500繼續洗,屌你老味呃人就係咁撚易
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞