[PC/PS/XBOX] Never Fade Away - Cyberpunk 2077 集中討論(15)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
3個出身/ 任務選擇影響
一開始出身好似唔係得三選一
仲有好多細節比你選
呢個可能真係唔係虛假宣傳,只係高層插手Cut走左
佢應該整到三個主結局對應三種出身,咁都有少少重玩性
特登有條 trailer 講 lifepath
結果得序章有分別
消費者睇完有幻想有期望好正常
我唔係要佢打怪獸出魔法喎
cut 左又宣傳呢個 feature 算係虛假宣傳啦
其實都有對應既結局,不過唔洗重玩啫
企業出身>惡魔
街頑出身>太陽
遊牧出身>星星
10/12 之後陸續爆出左唔少內幕其中一個係高層自己決定Cut 走好多內容,連dev team 都黎一次大攪珠 其實應該好多野直頭高層cut左無同下面唔同team 講,正如pr 10月係Twitter 講完如期推出,唔夠24小時就話delay
如果話虛假宣傳,我覺得係內部問題似啲
雖然係有對應嘅結局 但係感覺對你係咩出身係冇咩影響咁
例如好似之前有巴打講 佢最後credit出黎嘅對話好似同本身自己玩嘅路線都唔match 或者好多都係重覆咁
成王敗寇啫,得罪講句Todd Howard由fallout3開始就虛假宣傳啦,CDPR今次死因只係高估自己開發能力,bug冇咁多人哋正常玩到都唔會死捉住宣傳一字一句去鞭屍
所謂嘅爆內幕有乜可信,有Cut冇cut一早知㗎啦,要隻驚評價仆街先出嚟講佢哋做晒沽空?

好似大選完知道輸緊先話一早掌握舞弊證據,彈條tweet就話內幕
啲嘴臉同思考方式一模一樣
我google返個 lifepath trailer,都唔明虛假喺邊
你至多話隻驚嘅出身變化冇你幻想咁大,得中間有啲選擇可以用自己個出身去撻人咁
嗱我唔知到底個幾篇內幕有幾成真幾成假啦,但係唔係單係條tweet 喎,至少有匿名投稿上Reddit 既內幕同有前員工既訪問可以做參考
篇訪問提到高層係出驚前幾個月開左好多次閉門會議,將啲人士物力亂調又亂落指示,至少呢一點可以睇到高層無同下面有任何明確既溝通,就連所有decision making 都係高層一言堂

我唔敢講100% 無虛假宣傳,至少有留意開既都睇到以2019年內既消息成隻驚都仲係忠於2018 gameplay 既宣傳。到成品出左黎俾全世界屌到仆街既時候,我相信啲內幕唔會係無中生有,如果內幕爆到咁都係為左幫高層打圓場,咁都幾失敗,因為矛頭直指高層自把自為做決定
講虛假宣傳,對比起TLOU2,2077算細單野啦
Reddit同tweet 有分別咩

我嘅意思係,既然隻驚做唔切、console一舊屎係一早知
點解要大家屌到隻驚仆街先出嚟講,咁有良心嘅內幕同前員工唔早啲開post開tweet叫大家唔好中伏
2077事實係做得衰,但同傳出嚟嘅原因有冇可信性係兩回事

冇人搵到呢把武士刀
出之前幾個月都可以出條trailer 介紹game入面冇嘅武器
Dexter重要角色?派各式各樣嘅任務?

Braindance經常派上用場?
Game入面用左幾多次?4次?5次?

點會無,tweet 無得匿名

另外,基本保密協議既存在都限制左佢地唔可以講 (其實同拍電影有啲似,成品出左街 = 完左約 = 可以爆Bloopers之類)

其實選擇信唔信真係睇你自己,但比較返2019年同2020年既資料,2019年真係仲係忠於2018 gameplay 喎,咁到底2020年因乜事變左咁多呢?唔通dev team on99 自己走去cut content? 就算我地唔知事實既全部,其實都估到離不開高層插手呢個原因啦
呢把刀唔係可以係藍色棍任務執咩?
Dexter 重要到不得了啦無佢V點會同Johnny 邂逅
笑死
識發光咩
唔記得個陣執到都無留意,直接就拎左去賣(未有1.06 唔俾你賣之前)
有個神機錯亂任務可以刷到紅色武士刀
thanks
呢個傳銷節目應該有好多野可以再 cap 出黎bin 屍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞