[PC/PS/XBOX] Never Fade Away - Cyberpunk 2077 集中討論(15)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
但故事支線都有講到biotech一路有用nomad做人體實驗

可咁寫 係企業戰爭背景下 企業有軍事競賽 biotech 不甘落後 開始捉人做人型怪物武器實驗 v受委託要搵失蹤人口 去到biotech 基地揭露真相 其間班企業撚唔夠玩放怪物打v

打完基地發現部分怪物失控走甩
屠左幾個部落 又同帕娜去搞掂佢地

2077係跟cyberpunk 2020隻board game整出黎 即係都係延伸改篇 改少少又唔會太誇嘅

係Badland走私 又點及係badland比改造人軍團同有植入物嘅巨大變種人型怪物威脅到生存空間咁刺激

同時企業 nomad都有更多戲份
[meber]痴撚線,大家一定要揀天使,靚女
個小天男人黎,唔好揀。諗起都打冷震[/member]
呢架車都唔係特別設計,純粹改黑色..
有架同款車買
仲要難揸
我男v特登load save去錫鳩佢,俾佢推開左
屌你
咁返去玩fallout metro啦
呢啲似返你要果啲後末世feel
gayyyyyyyy
咁上面講嘅只係badland嘅部分
城市方面我反而可以接受仲玩得幾開心嘅
笑死 我個時明明聽清楚佢講咩+睇清楚晒d字幕,都可以揀錯人 即刻load 番上一個檔
建議你睇熟啲背景先,Biotechnica 係2000年係人體複製上成功,2020年成功出現第一個有自我意識既複製人,從而之間令到Soulkiller 既產生。2022年既第4次企業鬥爭基本上Biotechnica 係無參與到,亦因為biotechnica 志在恢復自然生態,係22年賣左複製技術俾荒本之後就致力係自然生態

所以你話咩人體實驗引致怪物出現係badland,基本上唔可行
認真加野入去唔係唔得,但都要加得合理
怪物呢類奇幻元素更加同2077扯唔埋躝,因為故事由1980年起個世界觀到2077已經好完善,生化武器暴走乜乜柒柒,本身已經有曬解釋,真係無得加落去

我明你想加怪物令到Badland 更加多元化,但係真係唔合理,怪物元素如果係彩蛋咁出現,致敬witcher/Death stranding/RE 之類就會合理好多
岩岩聽你意見 特登去望左幾眼
第四次企業戰爭佢唔係無參與
而係作為荒坂同軍武嘅武器同生物設備供應商

而所謂致力係恢復自然生態 只係岩一半
因為佢2077仲有人體實驗疫苗 你睇下gig: guinea pig個任務就知

所以可唔可行都係睇cdpr 同mike pondsmith
你都識講係疫苗啦,而唔係乜鬼生化武器之類,Nomad families 既結果都係疫苗醫唔到佢地引起併發症而死。明明怪物呢個設定真係套唔到落2077個世界觀,都唔知點解你係都要堅持要有怪物元素

學上面巴打講,你要打怪咪去玩Metro同RE 囉
講怪物不如講改造動物仲好
本身設定係有
搵的士任又bug咗搵到架車又乜都做唔到
其實一開始我唔係執著係cyberpunk 2077呢個ip到 不過有少少比巴打拉左去focus係個ip到
anyway 你當我上面ff有款open world game 係玩未來世界 玩法似cyberpunk 2077 背景係inspire by 2077

城市線同2077一樣 繁榮但唔同企業勢力割據 野外線係fallout 咁多怪物 機械人肆虐 每個人都掙扎求存
而原因都係因為仆街企業

會係到講 係因為唔知可以去邊講啫
... 你有無留意到你係一個叫Cyberpunk 2077 既遊戲討論Post 度?唔針對討論呢隻Game 唔通討論刺客教條?

另外,你係針對緊入面既corpo同badland 去做改變喎

你唔知去邊度講大可以去返遊戲台開post,而唔係係呢個針對討論隻Game 既post 入面加添你自以為好適合既奇幻元素,即係你都唔會提議係Lord of the rings 加把機關槍啦
到時UPGRADE下部機再玩過
Ching 個名 sick ball
即係同人傾開fallout 想玩多啲其他element就唔講得啦 一定要傾 fallout啦 想討論加策略模擬唔得啦 咁唔會有wasteland 玩啦

傾開cyberpunk 就一定係cyberpunk 唔比人傾添啲咩 連community想整類似inspire出黎嘅game都唔可能討論

咁嘅話好多野都唔會衍生出黎 直程modder都唔可以討論惡搞啦 唔好係skyrim加thomas 火車 好唔夾

傾緊re 唔可以傾話想要一個完全唔驚嚇 淨係想爽打爽斬惡魔嘅game 咁唔會有Devil May Cry啦 devil may cry係re衍生出黎嘅

好好地吹下水都唔可以 唔比有巴打見到呢個idea唔錯 不如夾黎整黎玩下

下次開po記得每層樓都寫明唔好離題 屌你老母
On9 到 講左兩頁,有無人有附和過整怪物呢個idea? 明明講緊2077,連你自己都話加落badland 度去豐富corpo 同nomad 條線,我好心同你講係2077 個世界觀係唔work 你又唔聽,死都要堅持加怪物元素先好,依加駁唔到就話唔係講緊2077個ip,喂你搬龍門都搬得好啲呀大佬,前後矛盾到咁點幫你兜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞