[PC/PS/XBOX] Never Fade Away - Cyberpunk 2077 集中討論(15)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
我之前清剩一個無啦啦跳成就笑咗出嚟
GTA 1 vs Cyberpunk 2077
https://youtu.be/sQ4Q_Cdk7QA
睇到自己個角色先有代入感
正如未聽過有人話witcher3代入感差
如果witcher3係第一身既話
剩係睇人地個眼神去交流
根本好難代入geralt個角色
第三身點代入
睇住隻公仔當係自己?
知唔知rpg點解
第一身的確係好有代入感 即使我係玩緊女V
但係唔知點解硬係有啲時候想睇吓自己個樣個表情
所以透過塊鏡照到自己個樣呢個位幾好又係第一身之餘又可以見到自己
車用batman個架咪算免費
呢架得個快字
連brake都無
炒左換架的士揸
點都快過主角個架
有冇巴打同我一樣聽首"波波池" 聽到上左癮
吸咗毒咁成日諗起
橙色感染冇點製作傳奇hack要點攞
明呀
好多任務嘅內容都係叫你打破現有嘅框架
但做完原來都改變唔到
只係換咗第二個框框
鎖門唔係witcher3就有咩?
二周目揀左女V 感覺好怪
想轉返男V
點樣先可以儲齊倉庫d槍? 把puppy同真相放唔返入倉
其實唔出第三身冇問題嘅
不過如果"正常"整嘅話, 應該會係fallout, skyrim咁樣整個玩家睇唔到(但係影, 反射可以反映到)嘅玩家第三身角色, 然後第一身透過UI "扮"番啲動作出黎, 咁可以做到第一身之餘, 啲影會自然啲
或者GTA, RDR嗰種將直接鏡頭移落第三身角色嘅心口位置扮第一身(但係啲肢體動作表現上有時會好怪)

但係唔知點解, cdpr 又話要做next gen graphic, 但係用dead island嗰種直接用第一身個動作model gen啲影出黎, 結果咪咁
Judy BB 等緊你
二周目玩到去救紹爾,諗住試下可唔可以直接由渠口位去地庫直接救,點知真係落到去但最後發現原來係觸發唔到劇情 點都要你去一轉控制室先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞