[PC/PS/XBOX] Never Fade Away - Cyberpunk 2077 集中討論(15)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
唔係吖
2077有齊連登神作嘅缺點喎
城市居民係背景板冇互動
對話好多選擇,但點揀都改唔到大方向
武器款式好似好多,但9成9垃圾阻定
支線跟住箭嘴同指示做就過到,為做而做
探索開寶箱採花嘅回報唔要都罷,Ubisoft 級體驗

反而2077有啲地方改善咗
主線冇咁拖戲,支線cut晒啲流水帳對白
裝備叫做有得升級(但都係柒)
戰鬥多樣化

如果連witcher3覺得好玩,2077冇乜理由會唔收貨
除咗誤信CDPR用呢一代主機玩,或者期望勁過連登神作

利申:連登神作3爆過一次
好多支線任務其實都好差
好似未完成咁
咩神機錯亂同拳賽果啲
打完一大輪冇獎勵又冇故事後續
求其有條友send個短訊話你叻講聲多謝就完左
好多人吹奏個耶撚任
其實講故事個方式好差
冇打鬥冇解迷零遊戲性
成個任就係坐車講嘢去餐廳講野再去後台講野
真係悶到抽根
再唔係就放一大堆文字落啲晶片要人執嚟睇
係遊戲入面講故事唔係咁架
個耶撚故事就係隻game寫照,第一次幫佢釘手腳好似好震撼,但再細味既時候其實冇乜內涵

放一大堆文字要人睇,好多美式RPG都係咁,但2077好多係d對話黎,冇頭冇尾唔知up乜
要我執晶片睇我無咩所謂
但係屌你老母可唔可以唔好係咁重複
現今開放世界遊戲嘅通病
扣番loot道具時間同性質相同嘅任務
遊戲時間仲短,所以話隻Game點解咁令人失望
唔係通病啦
我真係未見過啲文本可以重複
即係你打RDR2咁唔會去到個個鎮都搵得返同一張報紙同一篇報導
你同rockstar比一定係輸
玩落隻Game個感覺就好似整好個骨幹,細節趕工copy and paste一堆野出黎頂住先,剩係睇條街嘅人多數好似裝飾就知
要怪就怪覺得推家陣個版本出黎係啱嘅人
你句copy & paste 真係講到重點
佢啲文本好明顯就係copy完之後隨意咁周圍paste

一街都係啲乜春妓居watson, 綠色死神
重覆左搞到新既好多時都飛左就算,一係你就設定唔比人重覆執
Witcher 3都係咁
成日執到同一本書
岩岩爆左一次
想問點開二周目同埋會有d 乜野承繼呢
冇二周目
witcher嗰啲起碼真係有內容先
2077既技晶好多都係對話,特別係罪犯既對話真係10句有7句都冇內容
噢, 即係要由頭打過, 重諗住有二周就開隻hacker 黎玩
請問呢家重有冇得刷錢刷lv?
終於爆主線,武村條仆街仔

笑咗神作3嘅書重複就有內容

2077用文字,唔淨係委托人同主角鳩吹咁單調
神作3好多細支線對話冇營養到弱智,咁都要吹奏返
賣畫同拆汽水都仲有
唔知一月個patch會唔會改返
屌好鍾意judy
其實佢成個角色背景性格寫得好飽滿,甚至用男女角去過佢個任務佢個態度睇返係真係會有分別
擦巫毒仔任個boss仲得
ARASAKA CEO 電腦都係收到JUNK MAIL SELL 佢BRAIN DANCE, 連華子電腦都叫佢JJ增大

佢剩係諗主人,理撚得你咩

結局講真
根本過左成個月都冇咩fix過野
光頭露J手槍插晶片果啲真係唔知點解會出到街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞