STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區2

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
咁兩個jedi 一齊你飛我我飛你得唔得?
我諗緊佢係咪9up
本身活用form4就應該有關於滯空嘅技巧
以jedi用force嘅性質嚟講
應該係用force托起自己嚟落地
Ben:好彩我跟老豆姓
Rey:BB8俾把刀我
唔係Force sensitive 既拎住等如laser sword
係呀,Laser sword呀
Grand Master Luke 喺TLJ 入面講既laser sword 呀
另外
漫畫有jedi打坐浮空

至於打交點解唔會飛嚟飛去
第一,好多jedi/sith都要好專注咁用force先會得,打交會大打折扣
第二其實好多force sensitive 之間嘅戰鬥都係一𣊬間,以電影係拉慢咗嚟呈現,好似windu vs pal個段,其實pal眨眼就3殺,與其搞咁多花臣,都係唯快不破
Ep9咪有打座浮空 依到唔係人人有睇漫畫
Feel到好大怨氣
有咁難玩咩
同battlefield系列差唔多
最近裝左覺得好好玩
online玩又正 單機虐下電腦放鬆都得

唯一唔好係搶點好難
個範圍太細
無乜可能好似bf系列咁一個人偷雞哩埋 搶到點
一定要靠隊友不斷衝先得
同埋啲vehicle好難用
bf1打坦克戰好好玩
銀河第一怨婦
「無乜可能好似bf系列咁一個人偷雞哩埋 搶到點」

有 不過係未大nerf之前嘅anakin
我次次儲夠數用Obi wan、Anakin果D
殺入敵方陣地然後被人圍住中出然後死鳩左

點解唔係好似supermario 食左無敵星星咁
Obiwan係防守英黎 anakin坦英黎
佢兩隻都好食隊友想玩狗沖玩luke會好啲
lightsaber 係force user嘅原力延伸
所以佢哋會用得特別會
普通人例如sabine經過訓練都可以揮動自如
但無經過訓練嘅普通人
例如今集嘅炸雞佬就淨識鳩斬
今集嘅炸雞佬就淨識鳩斬
但重好睇過789啲打鬥
789嗰啲都係鳩斬
完全無諗過佢淨係識鳩斬,之前仲以為佢技術同前幾集ahsoka個對手差唔多
789係斬得好撚慢
好似ep9咁 喺海到ren vs rey
屌嗱星好似拎緊斧頭咁

最好睇嗰幕係luke & leia ge jedi training
好似早泄咁

“下?完左嗱?”

但RoS尾場打Palpatine d guard 好睇
Ben仔D劍招
英雄真係唔太識玩
我玩親都英雄 搶point好小玩
用開啲槍英喺附近抽下水
多啲好多扭劍嘅動作
雖然我一直都唔識點扭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞