STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區2

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
辛苦哂睇咗咁多個chapters
btw學人寫法治
試睇下見佢得7個chapter而家佢真係夠膽寫幾百章,就真係算鳩數啦。
太監學人講性經
luke係興奮嘅喊
依段係感動嘅喊
高潮一浪接一浪
最勁係你真係會睇
我見啲人講佢個格又串文筆又差已經唔想睇
去到嗰度斷三肢就死就焗住fully submitted 入黑暗面
真係好悶,標題唔對內文
(咩只要有心人人都係廚藝大師,完全唔關事乜都無煮過)

都係個句,無星戰味。
(外星人用種族名帶過就算,又無打英文,撚知你講乜野族咩。屌!)

要形容既唔形容,唔形容既講太多。

(show off味重,例如:講啲野幾多錢就當形容左。講啲course名,書名就講到個master好勁)

幾千字一個chapter,網絡小說要吸引人追。欠缺情景描述,人物心態。用大量對白同資訊去交代劇情睇黎會有無限支線,無限角色,無限對白blah blah blah blah blah.

無咩事我都係返去重睇mando
佢哋唔會寫得出星戰味
佢哋啲網文好少識寫氣氛
星戰好重要既元素就係唔同星球既氣氛
就算唔同外星人 佢哋都只會寫出唔同名既NPC

其實book of boba fett 係咩黎? 之前既timeline無既
語景係最難寫,同埋佢地係每個章節賣出去。所以商業模式變左一段會短得黎,要有情節加尾尾要有個留白位令你買下一章。
https://youtu.be/4qJMY73BQdA

13:40 對情侶好正
個男既明顯好激動,個女既就摸摸膊頭
最適當既距離同陪伴
好羨慕
第一次睇果陣對眼仲係濕撚到乜都睇唔到
係二刷先覺得感動
個倒影
佢嗰款係為s7而出
所以佢啲相裡面隻anakin都係跟番s7造型
佢講到明擬人化
有人鐘意 有人唔鐘意
裏面嘅人反應一啲都無誇張
我都係又叫又喊

之前ht post有個巴打post左有人整動畫頭 但無比到個名我 我都想收番個動畫rex

有鬼佬9up話 Ashoka個劇會講類似時空、多元宇宙之類既野
唔通真係玩咁大?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞