STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區2

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
Snoke
Knights of ren
I CaN HanDle My SeLf

我意思係電影之外, 例如正傳遊戲, 小說, 漫畫, 可能都會有機會係mando到出現同luke對戰
上集D撚劍靚到好想睇新既Luke VS Sith對戰, 789 d格劍垃圾到無朋友
我上面講嗰兩個係暫時已知嘅新共敵人
不過時期係後過依家mando嘅時間線
加埋今集堆dark troopers
係得咁多住
繼ashoka同luke出場之後
最期待嘅就係ashoka可以同luke見面傾anakin
咁ashoka,anakin之間個character arc就真係完美落幕
redemption

應該係本人用cg
如果佢兩個見面ashoka拎jedi holocron出嚟有Hayden
Luke is a good character coz lightsaber goes wvroom wvroom
連fan service 都要抄返Rogue One
你要唔要legend角色?
https://youtu.be/B_sJxfo6y0U

呢隻遊戲被譽為最好嘅SW遊戲之一
Desann曾經Luke嘅padawan, 之後變咗Dark Jedi
今集除咗鏡頭上有啲似之外邊忽抄RO
成件事不論故事剪接鋪排都同上次完全唔同
你咁講係咪以後有Jedi 用lightsabers都係抄RO

仲要呢兩次都fan service都用得好合理
係呢個Time period仲在生嘅Jedi 得嗰幾個
而Luke又開始rebuild Jedi Order去搵apprentice
我真係諗唔到有邊個Jedi 會俾佢更合理
依隻嗰陣玩好撚暈
https://youtu.be/Sg0rXa1WnZc?t=253
呢度又算唔算抄RO?
係咪正傳?
另外仲有個Darth Nihilus, Darth Revan, 係咪同luke一個time line呢?
EU嘅遊戲黎 即係非正史嘅遊戲
你講嗰堆人係舊共和國黎 同樣都係EU野
Luke係一個good character從來都唔係因為佢有好型嘅lightsaber scene

而係佢個角色本身塑造得好立體
一個farm boy踏上佢嘅旅途去對抗成個empire
由一開始對Jedi 一無所知慢慢經過訓練希望能夠成為同佢老竇一樣成為偉大嘅jedi knight

一知道佢朋友有難即刻義不容辭去拯救佢哋
即使Vader 比佢強都勇敢面對唔會逃避
知道老竇係全宇宙最邪惡嘅人都唔願意放棄佢
經歷唔同掙扎去面對自己內心嘅黑暗面
儘管自己嗰一下可能會死都唔願意放棄佢
懷着希望選擇去相信佢內心仲會有善良嘅一面
去拯救佢令佢變成更好嘅人

亦同時係fans同mark會咁憎廢老Luke 嘅原因
竟然會因為見到kylo內心有黑暗面而去想殺佢
去放逐自己係一個孤島都唔願意去面對
同自己咁多年以嚟嘅信念背道而馳
完全違背咗佢咁多年嘅角色性格
屌你老母Rian Johnson

正正因為咁fans今次見到Luke會咁開心
竟然仲有機會可以見返當年嗰個充滿希望願意相信嘅角色
而唔係純粹佢嗰幕好型
唔洗理果條友,每一個Comment都係夾硬搵野抽稱
純粹見到佢嗰句好嬲忍唔住要講
Grogu咁早起身?
食左mum mum未?
請你食太空macaron
Macaron食到嘔不了
我鍾意食蛋多啲
https://youtu.be/ftNnSM_VnTM
點解可以咁正
唔差,但dooku人同劍都有種古代劍客嘅優雅氣質,星戰之中都獨一無二
非star wars迷有野想問
無好深入睇過1-6,但大概知道個故事講乜
我想問其實Rey係乜水黎?
好似好勁咁款
可唔可以介紹一下

利申:無睇過7-9,以為1-6就完了
兩招定勝負
佢個前傳武指衰focus係畫面好睇姐
rouge one 奶共單未又係好睇得黎又實用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞