STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區2

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
電埋個life support同埋bbq完Vader廢咗好多
短路
放電唔會架喎, 撞電/過載先會短路
btw鳩嗡
Force lighting 的確係dark side 獨有
UNLIMITED POWER
佢個身機械野無你想像中咁先進
好驚水同電 就算自己放出黎嘅電功率唔大 都可能電瓜是旦一part
如果有類似Marvel what if, 想睇Anakin打贏Obi之後個世界變成點
JFO最後重要驚水
即係唔係DV唔識放電, 只係身體機械局限? 定還是要有血肉既手先可以放得出?
有冇真係有設定講過咩原因唔放?
識用,但係電影無用過令人覺得佢唔識用
maul 又真係老實講戰績唔太好
fallen order尾未
我都唔覺得係扮廢 始終覺得windu係好打d
同埋ppt年紀大過windu 可能打到咁激體力唔夠壯年黎
如果唔陣windu拎多把劍 個故事完
*嗰陣
印象中lucas講過 就算白仔唔放水 都未必打得贏
不過依家canon重未有一個統一說法
但我偏向白仔>windu
Direct and Written by
Rian Johnson
白仔係劍術同體力麻麻,但原力好撚勁

但無記錯vaapad係遇強愈強
用結果論睇白仔勁到痴線添啦可能EP10,11寫柒左,又可以拎返佢黎用
Palpatine :你班仆街俾我唞下得唔得
唔太覺得Dave佢地會俾Grogu死響Kylo手上,反而我覺得Grogu之後會跟番Mando, 然後Star Wars後傳幾百年既故事都會有Grogu帶領新Jedi Order. 而且後面如果Grogu 可以睇住Mando死,其實對個角色成長都好有幫助,我對後傳既期待都會大好多
(希望Rey 3 部曲消失,不過機會好細)
如果拎番EU個standand 白仔體力同windu係差唔多程度
就算拎劍術 都有幾個人同windu有接近嘅程度

依家canon太多野無補充 所以依條問題無野值得研究落去
竟然係咁

我淨係記得去打白仔嗰3件炮灰其實都係劍術大師嚟
睇TCW就知白仔體力冇問題
一個打maul 2兄弟冇難度
佢兩個仲要係Zabrak人
其實喺第二集死剩嗰啲jedi大部分都有返咁上下
我理解係佢用原力將自己所有嘢都buff而唔係佢本身體力不過都係9up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞