有冇人會想去加拿大讀書?

1001 回覆
134 Like 20 Dislike
落緊雪係浪漫, 落完就唔浪漫
係多倫多試過冰仔係跣低
*冰地上
住加拿大必經階段

屎弗冇肉嘅要更加留意地面啦
鏟雪煩,不過而家好多人有鏟雪機
都係12月到2月比較多姐,其實一年最多都係得10幾次(飄雪少雪到唔洗鏟唔計)
c hing Seneca 既computing programming 點睇無co op
我就係諗住讀programming, 但college 既programming 都無co-op, google個邊啲job ad 好似好多都請degree grad (computer science) 做junior/ entry post, 好驚grad 左搵唔到工番,唔想番香港
無coop就真係差d
我都打算報呢科
你打算幾時入學,可能做同學
Computer systems technician 有coop , programming(2年) 無,我都想知答案,同你差唔多情況
打算黎緊9月!
住condo, 唔使煩
我都係宜家掙扎緊讀advance diploma 定diploma,
Advance有2次co op機會,diploma無
但貴10萬同讀多一年,你點睇
我都係咁諗諗左好耐!
但係自己係想2+2,3年對我黎講太耐了…
所以打算讀兩年個diploma

你打算幾時報呀?
我搵左agent幫我搞,應該下個星期日前就落決定報邊樣
咁另一個diploma 你諗住讀乜,
我就諗住讀完Diploma讀degree上去,
因為攞左pr讀書平好多,
但最驚都係無工翻
積蓄比較少

如果真係報得成一齊過去有個伴就好了
我都係絲
同埋追左好多po佢地都話當地人睇當地工作經驗睇得好重,
無co op好似差好遠咁,
我本身係香港都唔係讀it⋯
woohoo我都係絲!
我完全同你一樣係打算2年diploma2年degree
真係可以做伴!
因為我冇人冇物自己過去其實勁驚……
絲打搵邊間中介
我聽日去學聯報lu
你都盡快!好驚佢國際學生人數會full晒
但3年真係太耐 我都係0 it底架
其實我見humber好似有coop又兩年
但一早full晒了sad
個中介Ig: adm.tw
我都唔知佢好唔好,但暫時印象其實唔太好,
不過我都係無人無物唔敢自己搞先比佢跟,
好開心呀有人一齊過去
我都見佢full左,但中介話Seneca 係其餘3間入面最好,
同埋佢自己有2個case都係programming 攞左pr
(不排除佢9up
佢收唔收你錢?同幫你跟d咩?
反而我個顧問話seneca麻麻因為好多支那人冇乜機會學英文
不過我見呢間d課程應該最啱我

我地可以認識下做個朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞