有冇人會想去加拿大讀書?

1001 回覆
134 Like 20 Dislike
1星期
30中 再讀兩年 就唔後生 啦
EE黎講已經冇機 只有pnp
Lm
應該難. 人口流失, 同埋商業空置率上升, 導致建築需求減少.

市政府亦都暫停批新住宅區
Winnipeg 就要問吓另一位巴打

Toronto 住屋貴, 買餸平啲, 交通方便
Calgary 住屋平, 買餸貴啲, 冇車唔掂
Vancouver 住屋貴, 唔清楚物價, 交通方便

其餘仲有Regina, Saskatoon, Ottawa, Montreal, Halifax, Yellowknife, Whitehorse, St John, 但我對呢幾個地方嘅生活消費水平唔熟
有冇人讀過seneca college?
打算讀佢既Computer Programming 2 year diploma
會唔會伏?
讀緊Seneca 2yrs diploma 最後一個sem
不過唔係你呢科
你指伏係咩方面先
聽人講好多支那人
除左呢樣 好似都唔錯?
係啊 間間都多其實
教學設施配備方面都ok嘅
校舍building都ok 我係newnham campus
但規模無U咁大
係,所以我都係唔諗EE了,可能疊埋心水去英國好過
冇U咁大都好易蕩失路
巴打住宿舍定?
之後打唔打算轉返上U呀?
出面租屋
唔轉 本來係quit u先讀Seneca
咁係打算直接搵野做?
係呀 希望順利畢業搵工拎pr
thanks巴打!
方便留個tg請教下你關於學校既野嗎?
Newnham is on Finch and Don Mills. North of Toronto.
There are other campuses for different programs. E.g. graphic design is at York University Campus around Steeles and Keele Street.

其實冇咩教到你
我平時上完堂就即走 係學校好摺
呢一年online class仲衰
之前見counselor 去過York campus
停車場行去棟building 遠到痴線
There is a parking lot close to The Pond Road.
以為係d 未見過雪嘅也講,唔敢相信呢句嘢出自你把口
好奇你住左喺Scarborough幾耐?
準備2公婆一齊去多倫多
有幾個朋友都係揀讀書移民

會唔會有tg gp圍下爐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞