有冇人會想去加拿大讀書?

1001 回覆
134 Like 20 Dislike
無錢,有錢讀IT好唔好?
如果我ielts 得ukvi 洗唔洗考多次 好貴同驚考唔返個分
You should have use 'road salt". Hot water will make it worse
係Toronto讀過兩年Centennial College 同 York University。有問題可以問
點解番黎搵工 仲要搵HLB
HLB reject左,遲啲有BDO interview
college其實掂唔掂
果度冇工做?
嗰邊好多wfh,我又fg,冇公司肯請因為train唔到
我自己覺得Centennial好唔錯,大多數老師都教得好好而且好nice。但聽大多人都講Seneca好啲。Centennial多印度人,Seneca多中國人
但你要事前做定research關於大學(如果你諗住讀完college transfer入U),因為有啲大學嘅program唔accept transfer student。我當初諗住入UofT Rotman Commerce但佢就係唔收transfer student
已經係好耐之前嘅事
如果就咁讀完college出來搵工有無機會
你諗住讀咩
其實我讀唔知有唸過bba related
如果係讀書既
apply 定9月/下年開學去

如果係FG5年內既,其實都係儲定錢

一有detail就搵工
以我所知,diploma都計
George brown好少聽身邊人講,呢層真係答唔到。最多人讚就一定係Seneca
出黎搵工就一定冇Undergrad優勢架啦,但我見身邊啲college畢業都搵到工嘅。我有一個friend讚車diploma入左間細cpa firm做account兩年就拎到PR
*讀完,唔係讀車
你朋友讀diploma之前有無工作經驗?

係Winnipeg 就快凍死
同埋但寂寞感
尤其我係小城市,有車好重要
😭🤧
有冇人開番個加拿大TG谷 想入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞