有冇人會想去加拿大讀書?

1001 回覆
134 Like 20 Dislike
文科grad 左兩年 冇家底 media人
知道係香港生活唔岩自己
做多幾年野都唔覺有咩進展 所以就諗下點樣可以去外國 又有生活 又可以搵到做 平衡到
明白呀 Ching 我都想有人指點迷津
如果我呢個cause working holiday +讀書兩年
會唔會好啲呢
因為除咗本身個行就冇做過其他行
過到去呢行又唔需求
去到熟悉環境 再睇下咩科岩自己 呢條會唔會穩陣啲
我都想開tg傾
連登巴絲only
max50人咁
social sciences 乞食 everywhere...
我見加拿大啲Master

An Honours Bachelor degree with at least a 78% standing

78% 啫係幾多 其實呢啲點計
我想請問如果本身得中學學歷 去加拿大讀兩年diploma之後再做野嘅話會唔會唔合資格攞pr?
有無話咩咩college 推薦
定其實邊間都差唔多
B+係3.3喎
B+ average could be 3.15 to 3.45
我想去

做埋個學生妹
BA仔去讀education/ CS/ UXUI/ architecture/ construction科,有冇得諗

另外聽講做影片後製都唔差?
U grad底其實係咪讀diploma 好啲
我當年gpa 得2.幾
應該入唔到master
我都係想易搵工啲
Bcit 係咪唔差
Welcome
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞