有冇人會想去加拿大讀書?

1001 回覆
134 Like 20 Dislike
如果報文科master黎講 western係咪無咁好 我比某大拉curve制度下過3.1都比2low我 搞到我唔敢報加拿大出名個幾間

讀完應該如果成績好,會留加拿大/落US讀phd。要麼就直接加拿大搵工做,做下1st industry充實自己人生經驗

想問下兩位答問題既加拿大巴打 文科你地點suggest揀邊間讀master
文科master? What are you planning to do with it?
《借位share》
第三篇: 以加拿大人為榮者的敘述

https://www.youtube.com/watch?v=wiheUoDAhWU
“ 我開始明白到在中國發生的事情,並非與我無關. ”
在加拿大國土居然受到中國共產黨的威脅!?
聽聽這位加拿大人現身說法.

對付共產黨係長期嘅抗爭,
唔只係香港人嘅事,亦係全世界嘅事,
希望大家可以幫手分享一下呢個page

麻煩大家大大力支持
Follow & Share 呢個page
Facebook: https://www.facebook.com/humanrightsmanifesto
Twitter: https://twitter.com/manifestorights?s=11
Instagram: https://instagram.com/human_rights_manifesto?igshid=h2tewbnxxw5s
我想做1st industry like farming, anyway I accept all jobs if I could get a job
MacDonald's
我想問有冇人會起加拿大從事務農 養馬 捕魚我覺得呢啲都係一種特別技能 好過做老麥
如果直接去做野我都想做而啲工
但好似唔算0AB
都係要等details
等details 同時
其實我哋可以做啲咩
係咪申請visa 先
其實個plan 何時公布
好多人都唔想負擔4年國際生學費,寧願讀兩年後攞埋pr 再用本地生學費駁上去讀
我都有咁打算過

咁要有取捨,又要移民,又唔係屋企有錢,又要讀好學校,又要搵好工,邊有得咁完美
你想讀u of t master 尤其商科 無五六十萬係手唔洗諗 就咁講business analytics 一年課程 學費都六萬七 加紙 未計食住 你讀得business仲要同人social join event 都要洗錢 無錢又想移民既話建議你直接搵野做
當地讀書有當地學歷搵工易好多,同埋讀書識落既人脈都會幫到你搵工,比起你香港咁去差好遠,但當然你實力好出眾就另計,同埋有時都好睇運氣
本身果邊好多u grad都搵唔到野做,你又唔係local,business好似又唔係in-demand job,你好難expect到自己就算入到大firm,移民好多時都係見步行步,冇得預期咁多
我都有咁打算過

咁要有取捨,又要移民,又唔係屋企有錢,又要讀好學校,又要搵好工,邊有得咁完美
本身果邊好多u grad都搵唔到野做,你又唔係local,business好似又唔係in-demand job,你好難expect到自己入到大firm,移民好多時都係見步行步,冇得預期咁多
做business又想發展好,又有英國g5 master既話,係倫敦發展好過去加拿大啦
留名
預咗自己行唔到新制。要搵diploma讀再行移民個條路
想問engine 有無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞