有冇人會想去加拿大讀書?

1001 回覆
134 Like 20 Dislike
未必要執着喺 U 道
加拿大唔少 college 都有番咁上下質素
等你好消息
可以考慮 wh 住先,落咗地會多啲 offer
fg 冇bargaining power, China pore 都要做住先
ok 啦 開得呢啲 pilot 就係真。要人
可能唔同省唔同
Diploma 計係專上學位咩? 同埋我見啲diploma 好多係得一年
英國同加拿大好難揀
有BNO: 英國
冇BNO 但有 skilled worker visa -->英國 +EE
others: Canada
想問下巴打係邊度讀啊?係香港讀只要英文授課都可以?
加拿大好貴
依家lockdown咗
college 係咪暫時都係online learning?
我報humber, 佢話可以批核豁免英文試如果證明到係香港讀嘅課程係用英文授課
其他college應該好多間都要考英文試
唔該巴打
睇過都覺得Humber幾好,想讀既課程又有portfolio堂又有強制internship ,可惜fall21已經waitlist緊諗緊要唔要轉另一間
有無加拿大巴打講下做ECE行業

想北美做IC, digital systems design, chip design
好似美國多機會d

如果UoT, Waterloo讀個master 出黎易唔易搵工
我見markham 有AMD請人做chip
都可以睇睇Ottawa嘅Kanata嗰邊有冇空缺,Ciena可能有
Ottawa樓平過多倫多,一個人做tech份糧都夠容易上車
多倫多兩個人同樣high income先叫買到decent少少嘅townhouse
唔駛
報埋其他試吓
Waitlisted 就算有位都好遲先通知
Diploma is easier
Depends on which program
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞