[殭屍/鬼怪/打鬥]《噬魂》我由古惑仔變左做現代道士 02

1001 回覆
38 Like 3 Dislike
樓豬。。。
做乜殺左夢晞?樓主,你講!
你講呀!
刀片信已寄左俾你,你小心D呀!
HAHAHA...... ( 已失控)
........夢晞死左........
我決定棄故..............
唔好啦
唔好咁啦
樓主啲文係咪已經開始暴走
其實標題應該加埋獵奇 啲女係9咁死

我思疑洛兒都會死
唔算暴走掛
要主角專心殺殭屍
啲女死哂 要棄故了
唔好啦仲有洛兒啊!
控屍慢慢爬起來

他起來的這一刻,我才發現原來剛剛的一拳把他整個下顎都打碎了,面部嚴重變形

在他差不多完全起來時,我提腿,踩往他的肩膀方向,他滾地躲避,我腳尖著地即起,一個旋踢,踢在他的頸上

咔咯!!

清脆響亮的一聲

是頸骨折斷了,他頭左搖右擺的撞到牆上,我行上前,拉著他的黑袍,跨過矮牆,在六樓高處跳下!!

急速墜下,在墜下期間控屍嘗試反抗,但被我暴打一頓,快要到地時,我拉著他的黑袍,把他拉到我的下方

呯!!!

瞬間沙塵四起

場上的控屍和啊武啊烈都被嚇一跳,停下了動作,看往我們著陸的方向

成功著陸,站在控屍身上的我安然無恙,相反控屍的身體變得畸形,手腳都扭曲了

我慢慢走下他的身體,走到他面前

「起身啦,你唔係識復原㗎咩?」

他身體在抖震,我往他頭上再踩一腳,這一腳令他的動作停下來,但我十分肯定他還未死

果然,我沒猜錯,閃出淡淡藍光的的屍線憑空出現了,如果讓屍線成功修復他的身體,只會讓他變得更強

我當然不會讓這樣的事情發生,提腳踩向他心臟位置

第一腳!嘭!

胸骨斷裂

第二腳!嘭!

整個身體被我踩穿,心臟也被踩破了

我走到夢晞旁邊....

「晞....醒啦,唔好訓啦,B女等緊你㗎」我跪下

「唔好..晞...」我捉著夢晞的手,痛哭起來

另外兩隻控屍趁啊武啊烈分神,偷襲他們,啊武啊烈倒下,然後同時衝向我

「航!小心!」啊烈提醒我

我避開其中一隻控屍的偷襲,他已衝到我面前,我反手拿起爬山斧,下而上斬去

嚯!

控屍的胸口至頭顱由中間被我一分為二,停在的我面前,倒下

另一隻補上,他飛腳過來,我蹲下躲開,轉身一記虎尾腳,把他踢往操場盡頭的牆上

我走到他旁邊,扯著他的頭髮,將他拖到夢晞的屍體旁邊,用力一按,頭狠狠的撞到地上

「痛唔痛?」我扯起他

再按!這次他的頭正式爆裂了

三隻控鬼都被我解決了

啪!啪!啪!

一陣掌聲傳來,一個身穿黑袍的身影出現

「又有?!」啊武詫異

「唔係,佢有唔同」啊烈專注的看著那身影

「係啊,我唔同係佢地」那人拉下帽子,指一指地上的控屍

他是一個中年男人,不高不矮,偏瘦削身型

「佢....好熟面口」啊武說

「你認得我啊?」中年男人笑說

「𡃁仔!」是英叔的聲音

九叔其後也到了

「啊晞...」英叔望到了夢晞的屍體,呆住了

九叔沒說話,但神情也有哀愁

「發生咩事....」英叔問

「啱啱突然有三隻控屍同一堆殭屍衝出嚟,之後我地....」

「等陣,控屍?」英叔問

「佢地係殭屍嚟,但比傀儡師控...」啊烈正解釋著

「大師兄?!」英叔突然截住了啊烈說的話,九叔看到那中年男人後亦瞪大了眼

「大師兄?北門派唔係得返你地兩個㗎咩?」啊武驚訝的問

我站在一邊沒說話

「理應得返我地兩個,佢應該一早...」英叔還是很疑惑

「應該一早死咗?哈!你地緊係想我地死啦!」那男人笑說

「姐係佢真係你地師兄?」啊烈問

「係...不過啊九應該未必記得佢」英叔說

「我記得,大師兄——張天」九叔開口

「嘩,原來你地仲記得我啊」張天冷笑說

「佢係人定鬼?」

「人」九叔說

我無視他們,走上前,舉起爬山斧指著他

「係咪你派啲控屍嚟?」

「係」他點頭

「咁得啦!」

起步,衝到他面前,揮斧,向他頭部斬去
斬佢老木
收佢擋啦!為一眾男讀者報仇!
踏爆佢個心臟!
總會教訓佢嘅
想教訓左你先
都係一個好方法
點解啊
大家話係唔係先
要求恢復夢睎
要求復活夢睎
復活佢 之後失憶都好啊
原來咁多人中意夢晞
剪鳩樓豬條jer線 !
殺哂女主我丁咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞