“真”高質電器傢俱討論(11)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
真心想知 就算係哂電既 你可以點? 唔用?
洗衣機唔洗miele啦,咁貴,是但買部咪算
租租就唔洗買咁貴
如果想平既話建議你可以去carousell尋下寶
有時有d人唔要雪櫃可以free出黎添
型號? 東芝變頻係好機黎

都係得個知字,反正好少開冷氣
我見miele 二手都過得去咋
分體不嬲貴,個標準安裝係乜撚都冇計
上返官網睇耗電量
請問dynson 嗰隻冷暖風加空氣清新機有冇巴打用緊?評價如何
想換煤氣熱水爐, 大家用緊咩型號??? TGC超薄果D好貴下, 簡柏呢間又得唔得???
問師傅好D喎, 有D單位只可以換某D型號
因為d喉位問題定咩??
唔知呀, 總之問清楚好D, 唔係揀完又無得用, 我果個屋苑係用到某一款
要就出氣喉位,最好係問煤氣公司用到乜爐先再揀。
應該個窿問題,叫煤氣公司睇,免費的
請問下煤氣熱水爐,可唔可以一個供全屋,兩個廁所同一個廚房用架?
可以
我個個係廚櫃底
梗係可以, 大部份屋都係咁, 揀20公升果D款
我想知係自己改位定本身係廚櫃底,佢有個窿要伸出室外,可以自己鑽過個窿?
應該係睇排氣方法 ? 見到有隻係寫 密封式機動排煙
特色係話 安裝於廚櫃內設計

https://www.towngasappliance.com/products/detail/temperature-modulated-superslim-gas-water-heater-rjw200sfd
廚櫃底要小心啲 做地櫃嗰陣要預啲位 因為有機會啲喉會突出左而影響你放盤
唉 買買下D野out晒budget...
想請教一下巴打們 邊隻煤氣熱水爐 (TGC上黎睇過 佢叫我揀左款先問佢裝唔裝到) 同煮食爐 (我日日都煮飯 最好火力勁DD) 性價比好D...?

我見好多巴打推介富士皇抽油煙機 想請教一下邊隻性價比高..?
我個陣去tgc 門市問,俾地址佢一check已經話得幾款用到
本身係廚櫃底 不過有啲人話咁無咁好 因為多數都係沖涼要用熱水 傳熱水既距離遠左所以用煤氣多左咼
巴打你最尾去邊度買?
我見TGC都唔平 佢D package又跟隻抽油煙機 唔太肯定佢隻抽油煙機掂唔掂
可以就可以
但我自己唔讚成
因為假設你其中一個壞
你都仲有第二個廁所沖涼
難得有2個廁所,差果一萬蚊,裝多部好過啦

我係裝2部 15升 for 2廁1廚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞