“真”高質電器傢俱討論(11)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
咁撚痴線

其實現場開都無咩特別
裝過Yale ymg40, Samsung 609, Philips 9300 都係現場開
佢個師傅唔係鎖匠, 但唔想外判比人咪咁做law,
其實新門裝工都只係幾百蚊, $850左右
第一次買雪櫃同洗衣機
做左少少research
雪櫃 日立比較好? 洗衣機 LG比較好?
因為budget唔多 如果平價有冇話邊個model或牌子好?
細部同襟用就ok了 冇咩要求 屋企好細

裝修師傅話兩個龍頭都出水,請問有無ching 知係乜野問題
我用緊呢隻,同你隻個設計應該差不多,係可以一齊出水,正常。

“真”高質電器家俱討論(10)
https://lih.kg/rrAdkKX
#617 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
想問下普通電制面和名牌電制面(如BG)的區別在於邊?耐用d? 安全d?
抽油煙機睇淨睇排氣係冇意思
首先你有冇咁多氣俾佢抽?你條喉有冇曲?幾長?衣啲全部會令抽氣量打拆

富士王多人推係佢個專利導版設計,聲稱可以好啲咁將啲油煙引入去部機,instead if漏哂機側

仲有基本上得衣個牌子肯寫佢個隔油率
係plc門市買的,包安裝
無記錯頭一年包上門維修
thx
Fisher個1200排氣好堅, d用家話可以吸住個鑊蓋
但唔想一齊出水,想分開返,係點做呢?
屌呀
隻Blanco Granite Sink無啦啦唔送香港....
點搞.....
https://www.amazon.de/gp/product/B07CH3HRVD/ref=ox_sc_act_title_1?smid=AGXSPOXZU3GKM&psc=1

之前明明仲ship得....
究竟幾時先會有減價....
真係等左好耐....

依家完全係高位
Lockly
唔知你用邊隻,正常有得簡上定下出水,亦可以一齊出(好似下面幅圖咁,有兩個制控制),你可以睇返說明書

唔係按掣揀架咩? 係咪個制芯裝果陣有問題? 正常裝完制芯就可以舖埋磚, 點解你未舖好
有冇ching有用洗碗機,係咪真係洗得唔乾淨?
識擺位既話其實好乾淨
要自己入水個啲就唔知
ugly....
bip 當買個安心啦
d 細鋪有時水扮行
我見gobolock $650 only
有無師兄裝過,手勢o 唔o k
一樓有寫。。。三菱thanks...
用左兩星期,擺得好的話,十分乾淨。
有無即熱式電熱水爐推介
如果for 2個廁所用,係咪一部都夠?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞