“真”高質電器傢俱討論(11)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
宜家啲projector 已經做到4K行 Android, 打機、Netflix 都得,都幾吸引。只不過隻色一停冇電視咁靚

Thanks 巴打
30BWBH/W
我用緊呢隻
起碼抽氣正常

以前用過你圖果隻
根本抽唔到氣
Optoma cinema X pro ,都好ok 仲可以短投
宜家睇多次又真係左熱右凍,睇黎上次眼殘睇錯
普通水龍頭六七百幾平,不過恆溫水龍頭大家都係千頭左右

咁都係冇後悔買家鄉貨
雪櫃係咪真係跟一樓揀三淩ok?睇中咗款 MRL78-en
我連登search得一個post話新買嘅三淩唔凍
因為要買大機,成皮幾嘢,唔想中伏
想問下實木傢俬有邊度好推介
預電視櫃5000左右
日立6門都好正
電子門鎖係咪推介Samsung?
巴打可唔可以推介一下 邊隻富士皇/其他牌子抽氣扇夠勁?
我晚晚都煮飯 煎炸都會整 同埋我廚房拆左牆轉用大玻璃間隔
所以真係要抽得勁 (不過又唔能夠太貴....)
抽油煙機sor
加一加一 求推介
我自己睇番之前D post同消委會個report:
富士皇 Fujioh FR-FS1870V SM (4.16分)

但佢最高分係惠而浦 Whiripool AKR407 /IX平均得分最高,達4.39分
其次為Panasonic FV-953P取得4.26分,兩者均是煙囱式
我聽個2間大野 D SALES講, 如果要抽得勁, 就揀1千以上
富士皇 全部都低過一千
個排氣量
啱啱買左whirlpool AKT3570IX
1200排氣量 $2885
排氣量要睇用咩標準

用iec標準冇乜水份,
例如歐製Bosch, whirlpool 話自己得8xx,9xx,
要乘1.2 先公平

如果冇講咩標準,直接話>1000, 實際可能得7折或者更低
巴打想請教一下whirlpool抽油煙機掂唔掂?
因為個post都話富士皇同太平洋好啲
台製whirlpool 淨係寫1200 ,無話用咩標準,咁要打折?
你排氣喉幾長? 開放/非開放廚房?

我係開放式+10米排氣喉
用緊歐製whirlpool whss90,少煎炸炒
接受到, 完全冇味係呃你嘅
想問呢度有冇巴打知邊到睇門平

想換哂d房門佢 空心門就得
僅限無Frost Recycle
有Frost Recycle嘅日立雪櫃溫度控制麻麻
電機 YK18/WG18
重工 50zsxh
諗住買r-zxc740kh 6門
有冇伏
本身係非開放 比我扑左牆裝玻璃隔開 類似咁:

我都日日煮野食 煎炸都會
所以真係要抽力強
依家諗緊跟消委會買惠而浦 Whiripool AKR407 /IX 4.39分/Panasonic FV-953P取得4.26分,兩者均是煙囱式
定係富士皇 Fujioh FR-FS1870V SM (4.16分)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞