“真”高質電器傢俱討論(11)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
林內牌有電熱水爐架咩?
點解我search 唔到
2200 人仔咁上下,係淘x買
用左幾個月
呢款香港未有,要中國電話號碼先注冊到
HomeSquare 有間舖頭有
咁無中國電話號碼就用唔到?
發雞盲,以為你哋講緊係煤氣爐
應該係, REG ACC嗰陣要收SMS 認證, REG完可以用DEVICE ID LOGIN, 唔使再用電話. 即係點都要收到1次SMS先REG到ACC
唔講真係唔知,買左返黎用唔到就gg

部機噪唔噪㗎?
電熱水爐喎
斯寶亞創/德國寶德國製啦
老實講分開都可以嘅 如果夠位的話
尤其係如果你會用個爐嘅蒸嘢功能去煲湯(>30分鐘)就唔好用水波爐 因爲水箱唔夠大
呢部應該幾正
外國都有
反而香港冇行貨
抽油煙機後面係窗會唔會裝唔到?

長方形廚房最盡頭有個L型窗, 但又有爐頭係度
有1/3實牆, 釘落窗嗰邊會唔會唔夠力
請問知唔知sealy,英國,美國/加拿大, 香港有乜分别?
上網睇啲名完全唔同,出去永安睇正貨都係萬靚鬆啲,同水貨又差唔多
想知係技術唔同,定其實都係差唔多
好似唔同地方做?行貨好似係秦國
唔該 ching
sorry以為係氣體
想買部熱泵乾衣機,應該揀邊部好? GOOGLE完一輪都無咩comments
SIEMENS IQ700
MIELE TEB145 WP T1
LG LG WF-DT90TW
3部都係九千幾
要睇你要黎有咩用,東芝水波爐最高可以去到350度,多數蒸焗爐都係去到230度,焗野炸野水波爐係出色d,但聽返黎易壞d

利申用左東芝水波爐三個月好滿意
想問下用電磁爐既各位巴絲, 師父話爐邊唔使吱膠, 佢就咁吸左上石面孔, 想問下驚唔驚倒瀉野滲水落底櫃桶, 同埋吱膠又怕唔怕爐熱會熔?
水貨係平好多...點會差唔多...
不過水貨冇得試就真 (香港個D刻意改曬名)
我自己做咗好多research, 就sealy而言
其實美國,英國,香港都冇得直接比較,因為其實技術上三到都唔一樣
當然香港會比較近澳洲嗰邊,但非澳製嗰啲就會攞咗去泰國整

我話價錢差唔多都係唔啱嘅,因為同樣萬靚蚊嘅Sealy, 唔同國家又唔同技術
最大分别係香港sealy係open coil, 美國英國都有pocket spring嘅系列

其他邊緣加固,布料,gel面,其實各自都有自己嘅名,技術上唔完全一樣,但其實都好類似

至於水貨係有得試嘅,我上星期先試完
我諗追求技術我係行錯路嘅,搵張舒服啱自己便可
自己試就最清楚, 貴唔代表自己覺得好訓 ,每個人訓教習慣又唔同
有朋友話sealy 好好訓, 我試晒全部水,行 , 最貴個張行 都試埋
覺得好一般, 係軟囉 包住你咁,但條腰係冇咩承托 但我N年前已經係訓開軟,唔覺得有咩驚喜
反而simmons 軟得黎, 會FEEL到條腰有承托住 仲好
巴打你又瞓緊Simmon邊隻
因為我搵緊四呎床,其實水貨冇乜選擇,三呎半後就上四呎半
Backcare4 萬幾 合理價
行貨黎,好大型個間sealy simmon水貨 試唔岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞