“真”高質電器傢俱討論(11)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
早兩個月先執齊一set,但唔係入牆花灑。
agree
其實係all in one 電器太廢.
抽濕機大部jei
空氣清新機都係用多你少少位
大把4百幾五百尺兩房都係分開買
CLS依家做乜事暖風機斷晒貨?
3大電器舖同hktvmall都冇晒暖風機賣
天氣凍個個搶住買咪冇貨
想執一set入牆花灑同淋浴 但係唔知入牆個啲閥會唔會執漏執錯
友和仲有
直接上去買
唔好送貨
我開冷氣會開埋風扇做對流,咁會舒服過開大冷氣
入牆花灑要藏好深,之前有諗過,但度完位都係算數,買返普通款
Dyson 係比較適合輔助冷暖氣做空氣對流用,如果本身開住暖爐或暖氣加 HP06 用係可以好舒服

我間屋本身夠保溫所以開住暖氣加 TP06 唔駛 HP06 都好夠用
我自己用 Panasonic 把 F-35 放廳,
Dyson DP03 就放房,兩把都係主要夾冷氣用..
落去ddshower見佢都係sale隻冇邊框浴屏
得上下兩條鋼, 兩邊得膠條
話擋水好啲同好睇
有冇巴打知耐唔耐用? 兩邊會唔會好快要換?
65吋 90 度架,個 span 都好誇張喎..

係咪606s個款?
我都訂左
無框係好睇d既
係幾靚 但驚條膠邊用冇幾年就爛
轉黑色居然仲要加錢
轉玻璃係要加錢呀
條膠就唔駛,應該都襟既
就算爛叫佢換都係收料錢我覺得都ok
膠邊5金鋪都有得cut
Hansgrohe無套餐難搞, 所以我最後都係買Grohe, 睇你係咪非Hansgrohe不可, 如果一定要Hansgrohe不如唔好買入牆式, 一陣有咩差錯就煩
吸塵機黎講大家點睇LG A9
岩岩去百記試覺得推得好順又無dyson 咁重
本身都有諗過philips 果部吸塵拖地
但真係又重又無力放棄左
我就係唔想開大冷氣

如果風扇唔要空氣清新功能,我會推 Balmuda 或無印
我呢2年都係開風扇+冷氣
慳電又舒服
有冇相睇下
有冇師兄有裝grohe 連3M濾水器果隻龍頭?
有冇伏?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞