iPhone 12 系列尿黃芒苦主區(3)下年轉會

749 回覆
7 Like 29 Dislike
佢話叫我去返門市問
妖,落得門巿就九成換翻新

AOS 叫我試下更新解決true tone 黃mon
一早升左啦,咪一樣,無解決過
佢耍你姐
到底今代係硬件問題 定軟件問題?
唔通走去換翻新機咁弱智?
打返去叫佢換,如果你熄左都仲真心頂唔順隻色
我熄左true tone 係同朋友部機一樣白
之後朋友拎白色A4 紙影相
佢話睇要相都覺得有少少黃
硬件就全世界都咁架,只係黃啲同無咁黃既分別(樓上巴打講既)
軟件肯定有問題,有乜理由我熄左仲會跟環境轉色
咁都唔差呀,唔好換喇
怕你換左翻新唔開心
我唔係喺門市walk in買㗎,我6號經AOS訂,門市攞機,兩者換機嘅處理手法係唔同嘅,AOS叫你full set退,一定係full set換返俾你嘅,白盒嗰啲入面得部機㗎咋,同埋白盒多數都係N機。上個post有講,經AOS買同處理嘅換機,一定係full set全新退換嘅。
就係覺得翻新機有條刺
如果換機一定要full set 換
我都係6號訂機 13號士多買
呢個都好似計AOS 訂單
但打上去問佢都叫我更新完搞唔掂
返去門市搵人跟
補充一句,換句說話講,walk in買嘅,你打上去都無用,佢會叫你book Genius Bar檢查,佢哋處理唔到,因為你唔係經AOS買。你book完做檢查之後,死都要換,佢就會換部白盒俾你,如果你要求一定要full set換,我就答唔到,我未試過,上個post好似都無人有試過咁
Belkin我係Apple Store貼埋
但個貼連埋部機一齊退返俾Apple
唔知有冇得換塊新
你講得有技巧啲,話去門市搵過藍精靈,佢做咗簡單檢查同比對過display機,叫我打上嚟安排換機,咁咪得囉。你撞正個衰cs嘅,佢hea你嘅,咪第二日再打個上去撞過囉
你頭先咁講你部算白了,換左都唔一定更白呀
我都覺得好黃開左
True tone其實算唔算係食電既program?
返去你一定食翻新機
AOS訂嘅門市啲人唔跟㗎,最多幫你book bar做檢查,搞完一大輪咪又叫你打返上去,根本AOS要打上去先搞到
其實咁佢都可以只換白盒比你
佢會連貼都比返你?
你唔撕返出黎留返,佢唔會比返你架喎
唔會㗎,full set退一定係full set換嘅,打上去傾嗰陣時問清楚,就最準確
如果AOS 買先係,walkin 買打上去,嘈到肯換都只會係白盒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞