iPhone 12 系列尿黃芒苦主區(3)下年轉會

749 回覆
7 Like 29 Dislike
我朋友都唔知係好彩定唔好彩
佢係最早一批換全新機
但換完都係係黃
而家換又換n機又黃
真係你換埋我個份
人地講緊而家換翻新N機
翻新機係會用舊零件
你講乜維修機
N機即係維修機
唔信嘅話問藍精靈
幾時先有第二水
你拍埋係你自己on9
想要白mon 係要熄
但佢入面有sw 搞事
我開部12mini 果陣同部11 拍埋對過係差唔多
但用左幾日就點都出唔番開機果陣咁白
咪講緊翻新機係會拎人地退左既機既零件
翻新完測試完黎做n機換比人
明明新買一部機 零件全新
換一部舊零件既機 你點都唔想啦
仲要係換完一樣黃 咪玩啦
第二水左好耐啦
睇序號咪知
樓主咪換第二點知一樣黃囉
接受現實啦 今代只有無咁黃同好黃
好多人以為自己個部唔黃
又衰多手拎番上代機黎比先發現中伏
想白買番前幾代啦
mini 以家係咪都第 2水,係就過幾日去買
我第一水真係好撚黃, 真係尿黃咁
ifc display機比較起上嚟白我好撚多
建議少少黃嘅接受到就唔好比較

我覺得翻新機ok, 好過尿黃
想問部IPHONE成日講完電話之後變咗黑MON禁咩製都無反應係咩問題? 可以點解決?
如果你問咗,冇得退費,你唯有:

叫藍精靈攞部維修機出嚟,俾你拍埋比較自己嗰部,如果一樣黃,可以叫佢返入去再攞多一部,如果都係黃,你可以唔換住

你可以問依家有冇得就咁換芒,唔換機
12月6 apm士多出pro max藍
熄左原色調 都係覺得有啲黃 唔熄直情係尿黃
同埋發現系統未上14.2.1
屋企人2部pro max係衛訊買 但已經上左14.2.1
係咪代表士多既藍色機仲係頭批機
係士多睇,因為環境光問題 只係睇到微黃
你試下熄左原色調再比較下
網上面有好多測驗片都係話software問題 覺得就算換都係黃mon換黃mon 除非咁好彩冇事
好似關左原色調
都會係背景靜靜run....
究竟幾時出update fix綠光
定真係硬件問題官方扮無野
我都懷疑係
好耐之前我都講過
有次明明熄左true tone
但係睇落黃
我試下開true tone
屌你仲白過無開
懷疑緊就算熄左
佢都係背景run緊
申請左換機, 岩岩見到新張收據係寫
IPHONE 12 PRO MAX PBLUE 256GB-I
而舊果張係寫
IPHONE 12 PRO MAX PBLUE 256GB-ITS

兩樣有咩分別
我退左一部,refund完再買都覺得係偏黃,宜家又再換多要次機
但其實係第一部好黃,第二部係小小黃,去睇d display 機其實都好似係暖色所以小小黃
所以黎緊收到新果部機,如果唔係勁黃應該就算啦 心很累
我第一次果個cs同經理都幾好人,第二次果條仔勁串
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞