iPhone 12 系列尿黃芒苦主區(3)下年轉會

749 回覆
7 Like 29 Dislike
至於啲咩其他巴打
「你中獎你無事恭喜晒, 你無事唔代表其他人無
呢到好多苦主諗緊點解決
不如有得我地討論啦」
就更加冇人同我講過

因為我入親嚟都係食下花生,追擊下鄧乜鳩多比
我甚少會對其他巴絲嘅「我嗰部好黃/好白」之類嘅留言回應
你部機白咪心入面恭喜你,黃咪你自己攞去整/ 換機
大家嗰部咩色其實唔係好關我事,所以我好少應,應親都係鄧乜鳩多比事

既然冇機會俾其他巴絲回應嗰段「你中獎你....有得我哋討論啦」
何來有屌東屌西呢?(第2步都未發生,第3步點發生?)

係咪條鄧乜鳩多比同咗第個巴絲講完俾屌東屌西呀
睇嚟佢真係走火入魔了,咁都分唔清邊個
Sor我換新機
條撚樣傻尻黎 之前答過句就明 依家再入黎睇到佢仲咁撚熱血 就知佢九唔答八真係 痴尻線 仲要好撚熱誠係度幫人咁痴撚線
岩岩早幾日蘋果搵人上門收左我部機,應該過多幾日就會退款俾我
原來真係要搵大粒cs 傾先有用,一開始個cs hea我話唔退得款,係要高級cs 先有唔同offer

宜家啲新機係咪仲係黃moon? 唔知仲買唔買好 怕L左佢
How?
又暗又黃過display
開完night shift再開colour filter
隻白可以tune到好靚好正常
但暗真係搞唔掂
多咗人話同display 分別無咁大
真係唔知換咗display 機定批貨唔同

我早一星期啲display 機已經花撚到痴線
呢一代個mon 睇嚟超撚易花
一定要用貼
隻白色正常
但其他色會疊藍色變到好偏
冇事
其實係
個體驗好撚難受 係要晒大家時間
唔通會有苦主會話: 好囉, 藍精靈你是對的, 咁我走啦
頂唔順嘅巴打可以試下會唔會偏
再上嚟報告下
暫時自己對比過屋企人啲機
啲色正常冇偏
係個colour filter 功能係咁
比啲色弱嘅人疊返多一隻色

同macbook較冷暖色唔同
你colour filter 只係張一塊藍色嘢疊起面
愈疊得多嘢上去 緊係愈唔自然愈偏色

無比較無痛苦, 你覺得用呢啲accessbility色弱功能係ok, 咁可能真係隻眼唔同色偏弱, 唔出奇
自己接受就ok

最簡單方法係同一張相, 兩部機再同實物比較下
愈近似色就愈少偏差
本身我淨開colour filter就真係疊得太藍
後尾試咗開night shift 補返少少黃入去
平衡返之後 比其他人對過都話已經同正常mon啲色冇乜肉眼上嘅分別
但唯一就係要犧牲少少brightness
唔想換翻新機 又頂唔順太黃嘅可以加減用到佢出update
睇依個post 置頂
屌我尋日去Apple store 條友話係咪我mon貼有問題。等換好似等成個月 唉都唔知換唔換好
你用咩貼?
防偷窺mon 屌但人地同我用同一張都白過我
我諗都係唯有咁樣等下有無update
或者過一排先換翻新換mon
一嘢撕走塊貼
同個藍精靈講: 唔撚關事, 唔好再鳩up

你要換機始終都要撕
非AOS 買都得?
想請教下大家
我用開iCloud,每晚都有back up
琴日洗機之前再Backup多一次,
洗完部機再restore番
唔知點解啲WhatsApp記錄,唔係更新到最新,而係兩個禮拜前嘅紀錄
最最最大問題係我啲片同埋相冇晒,完全下載唔翻落嚟,全部灰色晒。但係啲文字記錄就仲有
點算?啲相好多我都唔係Save去Photo...
其實入到去apple store啲燈光勁撚猛 自己部機比落去demo機到個分別好難睇得出 但都係G6TD字頭
你都戇鳩

WhatsApp的backup係要去WhatsApp的settings攪

只不過WhatsApp借用蘋果iCloud雲端儲存空間來做備份

而iCloud本身個backup功能會備份你成部iPhone資料 但不包括任何第三方apps

攪清楚先

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞