iPhone 12 系列尿黃芒苦主區(3)下年轉會

749 回覆
7 Like 29 Dislike
我都係G6TD
對比完朋友部pro
佢果部開完true tone 都仲係白
但我呢部勁黃
大家無開true tone 係一樣白
佢叫我試下影白色A4 紙睇下黃唔黃
AOS ,但過左十四日好似唔一定換全新
佢話唔換啦
基本上換完只有一樣黃同無咁黃既分別
我自己部mini對比display都係黃少少
但廢事換了 照用
最緊要自己接受到,如果你拎去士多比一比,都唔差太遠,換唔換都一樣
True Tone有問題架
同樣環境下同一型號既機
都會有唔同色溫變化
我同朋友試過都係咁
但熄true tone 兩部個mon 又差唔多色溫
所以應該係software問題
lm
今代偏黃已經接受左 無所謂
其實true tone 有咩作用?
除左睇mom用耐左 都無咁攰之外
唔接受就襯有價有巿賣左佢,一係買返舊model 一係轉會
微黃我都接受~黃到發橙就唔可以
Apple話true tone會因應環境燈光變化改變螢幕顯示色溫
令你睇到既更加接近現實既顏色
但我用左咁多年 都唔覺 只覺得佢搞到個mon 好黃
無錯 反正我而家用落好滿意
買乜機都好,我第一時間會熄左true tone佢
搞到啲色怪到死,唔知想點
爽,又有靚相機
我係變得勁黃
黃少少都接受到
我都係
熄左正常番就ok
True Tone 之前幾代機都唔係好
今代12開左簡直黃到喊
但係今代iphone 熄左,佢都時黃時白,嚴重懷疑佢背後仲係自動做緊野,無得我較... 但點都好過開左true tone
開左真係黃到發橙,嚇死人
白色扁盒 號碼
但果位巴打係出左門口 之後有問題打電話上去換全新既?
仲以為係我心理作用
我個部都係熄左
但硬係覺得佢仲係唔同燈光下變緊色
有次甚至熄左比開左true tone仲黃
翻新
打左去問AOS
佢叫我試下更新上ios 14.2
如果都有問題再打上去跟進
佢好彩,都幾肯定多數換翻新,不過電話度你可以試下要求佢要換全新FULL SET 睇佢點答你既
希望佢更新搞返啦,咁少事都搞唔好,真失望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞