iPhone 12 系列尿黃芒苦主區(3)下年轉會

749 回覆
7 Like 29 Dislike
價錢最貴當然你贏曬
睇多兩日先 我上網見啲鬼佬都係自己tune吓算
唔好呃自己啦俾隻眼慣算啦
我發現係唔同環境光佢表現唔同. 係睡房白色好正常 出廳會尿黃. 應該同佢個 TrueTune 有關. 不過我都係開晒 dark theme 算9數 認命
你一拍埋display 機到就知邊部啲色靚
又黃又光果隻味精feel好難頂

換就換架啦. 係點換法最穩陣姐
宜家換都係抽一次獎咁
Disable 左 True Tone 色變返正常 你地係咪咁?
我係 其實似係mon冇事 佢true tone問題
習慣左冇事 我家陣痾尿都諗起部 iPhone
你熄咗都咁咩 等佢software fix好先開返
唔係
你果部無問題
頭批機熄咗都係咁黃
當然你比較過其實都可能發現黃
唔比較無痛苦
咁原來我算好彩 熄咗冇事
熄咗冇咁黃 都黃. 我用 color filter 調吓就唔黃
近一批好似好返好多
係驚換機會比翻新機, 人地換返出嚟果啲
12系列 熄左正常睇落 唔同其他機比較就冇事
但拍埋11 xs x 就明顯偏黃
但係其他色都即刻偏晒
你只係較咗啲白色正常
熄咗正常已經係正常機
頭一批熄咗都好撚黃
黃到啲仆街藍精靈都駁唔撚到
叫你返去煲返白佢
已開新一部
同舊果部無乜分別,只可以話白左好少好少好少
但都係黃
啱啱去咗又一城比較咗3部

上次去ifc熄True Tone比較冇乜分別,今次試吓同display一樣開True Tone,亮度較到最高

同display差好少,可能紅啲咁多,但唔算偏黃,不過好似display光少少

要公道講,由13號用到依家,同X比較仍然係有明顯分別,再煲都唔會變冷

計埋ifc,比較咗成10部display,冇乜分別,我諗12出廠個白平衡係比往年暖

有冇人12同X一樣?如果有,其實係藍過display!
你果部都無問題.
我地苦主同ifc 比較係黃好撚多
係真係黃色
我想問有冇人部電話無啦啦會變暗
之後要手動開關true tone又會光番

呢個功能係虧虧地
鬼佬話係用嚟防烙印
同一個畫面太耐佢就會自己暗

應該部部都係咁, software 嚟
但佢一暗就會真係好喑,唔係暗少少個隻
真係software問題?
拎去換啦屌
真係好暗點用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞