iPhone 12 系列尿黃芒苦主區(3)下年轉會

749 回覆
7 Like 29 Dislike
4部都係全新機?定翻新機?
全新
點分全新定翻新?
我連盒配件換就一定係全新
你點同佢講嫁? 即場一換一?
係咪忍手唔買比較好
M – 代表 iPhone 是全新機。
F – 代表 iPhone 是翻新機,即 Apple 將有問題的 iPhone 更換新零件後再發售。
N – 代表 iPhone 是換修機,即當用家有需求時,Apple 零售店或授權維修中心為客戶直接換機,通常也是翻新機。
P – 代表特別客製化機種,像機身刻有個人自訂字串。
ezone.hk 小編使用的 iPhone XR 為例,型號為「MT192ZA/A」,型號首個字母「M」即代表 iPhone 屬全新機。
apple 又唔理, 搞到個個都要接受
但我熄左true tone又覺得好藍
btw有無部12pm螢幕同框邊有好大既隙縫
咁樣有無得換
熄果刻覺得藍左可能係肉眼未習慣
其他巴打拎以前oled iphone比較 都仲係偏暖

之前巴打都有提過自己即場check機有縫隙都可以即場換新
屋企人放低左部機係apple 要等1星期先有機用...
雖然唔係尿黃mon 問題 但係想問下有冇人覺得叉電個接觸好差 叉住用手機好易叉下斷下咁
真心?
11同12 都係咁
果個位無咁kick得實
唔知點解咁設計
邊有得維修
首先天才會同你講
部機個mon唔黃
因為apple store個環境
係好光
呢個時候你要說服天才
天才先會願意幫你換機 / 維修
無得維修
淨係換機
你搵得藍精靈就預咗佢死話無問題
嘈到佢肯換都好. 都唔一定中白芒

推出至今大部分嘅機都係好尿黃
同ifc display 差唔多白嘅係少數
有巴打換三次都係咁黃
睇reddit , macforum 個統計7成機都係好黃

唔好以為熄咗truetone 就好白
拎去比較下你就知
Walk-in 買又難
買完又擔心黃mon 冇得換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞