iPhone 12 系列尿黃芒苦主區(3)下年轉會

749 回覆
7 Like 29 Dislike
iPhone 12 系列尿黃芒苦主區
https://lih.kg/2287815
iPhone 12系列尿黃芒苦主區 (2) 年度機黃
https://lih.kg/2290318
各位苦主唔好比佢停
之前好多苦主反映左好多用家都覺得黃
(唔理用家影screen 出黎相片色溫點都好,起碼係真用家,而唔係上網睇完一大堆data就覺得自己係專家)

其他班盲撐果撚大家可以唔駛覆

如果你係第一次睇呢個post
而你又拎住左黃芒iPhone 12
你有四個方法解決

1. 佛系解決, run-in個芒/等膠水積乾/訓練你對眼(定係要訓練埋個腦?)

2. 治標不治本方法, 關true tone 開filter

3, 說服自己, 部部都咁黃, 即係出廠標準係咁, 即係部機冇問題

4. 換機/refund

- apple store 以外地方買既iPhone
只可以維修/換翻新機

- apple store walk in買
落門市搵藍精靈
多數俾藍精靈耍走/換翻新機

-apple online shop 買 (有訂單編號 Wxxxxxxxxxxx)
可以打電話上hotline

(852) 800-908-988 按1字廣東話 再按4字 輸入訂單編號W後面啲數字,然後就會有專人接聽如果想refund 佢會安排再高級既打返俾你,到時睇你牙力

更換有瑕疵產品
如果你認為產品出現瑕疵,請於星期一至五上午 9 時至晚上 9 時 (粵語、普通話及英文服務) 或週末上午 10 時至晚上 9 時 (粵語及普通話服務) 致電 (852) 800-908-988 聯繫 Apple Store 顧客服務申請更換。

如果 Apple 確認產品出現瑕疵,並符合產品更換的資格,請根據 Apple Store 客戶服務的指引,於收到產品後的 14 天內,將產品連同原有收據 (或禮品收據) 和原裝包裝盒寄回。
繼續討論究竟等換mon定換 service unit
理性試芒試顏色(最新版 YouTube 支援 HDR):

SDR 版本:https://www.youtube.com/watch?v=wy7vzuZO5U4
HDR 版本:https://www.youtube.com/watch?v=ETxc5MTKQ70

利申:12 Pro Max,比較咗,HDR 堅靚
影相同播片真係靚好多
但個mon黃到仆街
啲白色嘢喺mon睇變晒黃色
邊有得換mon
聽佢鳩up

好大機會都係換翻新機
如果近排去換, 仲要係巴打早幾日棄出嚟果啲
黃芒苦主播HDR片有冇偏黃?

播HDR片會光啲

如果播片正常,個芒應該冇事

偏色播片應該會好覺
如果有字幕果啲
一出字幕有白色
就明顯覺得啲字好黃
都幾唔舒服
巴打關左true tone 睇片都覺得黃?
定開左true tone 先特別黃?
巴打去士多買機Ge係咪只要同藍精靈話想換佢都會換?
翻新機 你接唔接受?
唔黃就接受,應該唔會愈換愈衰掛
你係開左true tone 先黃?
未關左true tone 都黃?
開唔開都黃
你係開左true tone 先黃?
定關左true tone 都黃?
咁打AOS 個電話約定天才bar 先
我係士多買,佢叫我番士多睇睇先
我都係
聽日去試試,個mon時黃時唔黃,真心覺得藍精靈會撚9我
我上次都比佢地撚
記得搵老少少藍精靈,愈後生愈仆街
師兄你換唔換
我今日都去睇過
唔開true tone 我部機同士多 電信商一樣白
但開左true tone 會明顯覺得士多白好多
但電信商同我呢部一樣黃
唔明佢地點QC
我都聽日 你邊間
約左下星期搵天才bar check
如果比翻新機 我應該唔想換
始終用落 個心都唔開心
Apm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞