[Switch] Mario Kart 8 Deluxe 討論/約戰 區 (2)

969 回覆
9 Like 1 Dislike
150cc好難玩,想問下用啲咩車種會好啲

用d handling好d既車

我試下,大家係咪200cc已經全三星

我金左咋喎 無諗住3星

我金左咋喎 無諗住3星

用啱車 行啱路 全三星唔難架 玩到好似玩打拍子game咁就得
打贏曬48關啲計時賽
但係無俾金色車輪我
打贏曬48關啲計時賽
但係無俾金色車輪我

離一離開 TA
再入game
打贏曬48關啲計時賽
但係無俾金色車輪我

離一離開 TA
再入game

原來仲要mirror 全3星 打漏左關三星
Online仲多唔多人玩

而家玩到上9千幾分仲好多同分段既12人場
150cc星星關煩,打咗好耐都只係2星
Online仲多唔多人玩

而家玩到上9千幾分仲好多同分段既12人場

覺得去到5000/6000以上既人實力都唔會爭太遠 ,
只係玩得多時間都玩得少時間既分別

見過唔少過萬既o係 5000分場舖舖都只係中游
5000分o係9000分場舖舖頭3都見過
點係game入面分inside drift bikes
追左post但張圖死左
追左post但張圖死左

飄移容易推頭嘅就係,好似yoshi bike, Zelda電單車等等
追左post但張圖死左

飄移容易推頭嘅就係,好似yoshi bike, Zelda電單車等等

你留意下揀車時嗰電單車logo有唔同的
追左post但張圖死左

Sport bike 款係inside drift
各位暫時遇過最高分有幾高?
各位暫時遇過最高分有幾高?

兩萬四

條友入場派分
剛上2000
我想問係咪儲金幣先有得解鎖啲配件
咁係計你衝線個陣keep到幾多個金幣定係比賽期間食左幾多金幣

計衝線keep幾多
咩mode都係, 最多計10
想問下內灣甩尾定外灣甩尾好洗啲

TA黎計內線藍火快過你外線黃火

對戰就唔同計法

TA黎計內線藍火快過你外線黃火

對戰就唔同計法

頭先打150cc,發現內灣甩尾好似好啲平均速度好似快啲
追左post但張圖死左

唔識用inside drift bikes
比起outside究竟有乜分別同好處?
追左post但張圖死左

唔識用inside drift bikes
比起outside究竟有乜分別同好處?

我係inside drift嘅,inside好處係入灣可以遲少少,內線可以拎盡啲,同埋多數acceleration 都高啲,壞處就係有時睇唔都出灣位,特別係一部機幾個人玩嘅時候,變左好多捷徑難行左
outside drift容易睇清出灣位,行到多啲捷徑,壞處係acceleration較低,起步同比人打會慢啲
不過都係睇個人技術,有啲人永遠玩唔到inside drift, 有啲人就玩唔到outside, 但都係好快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞