[p牌仔入黎]迴旋處之應用!

987 回覆
168 Like 8 Dislike
都唔係一定,我試過咁出比綠車呠鳩我,因為佢老味係內圈出九點左線
新手有錯唔好屌咁大力,但係學車師傅教直出嗰個出口(第二個出口),都可以行外圈,只係要入返左線咁解三四就一定要內圈,咁又啱唔啱
舊式果隻啱
啲人就係用舊式方法去理解新式
香港我唔知有無唔同 你知香港幾多古怪法例架啦
但外國就咁既
留名
正常車係均速行駛
如果你左線安全出得路口內線都唔會有架3點鐘車
而呢個時候12點鐘車都唔會貼住你隔離行
打右燈無必要

6點鐘想出12點
如果打右燈會令12點鐘車既司機以為你想轉3點所以選擇唔出路口
減低左個螺旋處既效率

而且左右線唔統一個打燈一定亂到仆街
所以一定係直行唔打燈 轉左打左 轉右打右 大家都清楚

Cam 主唔好彩遇著個又唔跟規矩又超速既仆街
9點出嘅話入迴旋處已經要打左燈
12點先唔洗打,臨出先打左燈
3點同掉頭要打右燈入迴旋處
係,做外圈撚兜阻9住哂同易畀人撞
你睇多次條片,兩分鐘果位放慢聽多幾次
又係你呀巴打
雙線迴旋處點可能會隔離無車?你外圈入會等到內外圈都無車先出?
你究竟有無牌架?
幫樓主推到1001
從內線離開喎
有車都硬cut會好啲?
You MUST select the left lane
其實睇呢個post啲戇鳩就知
根本應該另外再立一條法寫明迴旋處左轉一定要用左線 違例就記3分 啲友驚俾人捉就起碼少一半碰撞
過左第一個路口就打左燈出啦 不嬲6點入螺絲處 12點出 都係一入打右 過左第一出口打左
香港好多屍機入迴旋處都唔柒識打燈
隔離,唔係前後
剛行過個位又諗番起
其實「cut線論」講唔通,
因為片主cut緊果條線果時,七人車都仲未cut入果條線,
公路行行吓,你cut線,條線根本未有車,
cut咗入去,你後面架車跟住cut仲要加速之後撞咗,邊個贏先?
住寶琳 揸車放工必經
未見過人好似L弗咁入咁出 自己都唔會
最多只會三點入九點出
第二個出口 係可以照行左線
第三個出口就要行內線

後面部車錯 未睇清楚格硬cut
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞