[p牌仔入黎]迴旋處之應用!

987 回覆
168 Like 8 Dislike
根本片主就唔係cut線
呢條線係俾圈內車睇 唔係俾6點方向既車睇
點解唔駛等?
有車喺迴旋處嚟緊就要等㗎啦,
直到佢過咗你個路口先出得㗎嘛。
片主咁都唔係直行?
入咗迴旋處就已經入哂啦,
佢入得,即係個迴旋處clear咗,
點解要理後面啲車?
https://www.td.gov.hk/filemanager/en/content_182/rs_bulletin_30.pdf

6入9出唔係只限外線咩
內線無預9出架喎
新手學野
片主唔係cut線 夠未 馬路冇錯
我認同跟左會少啲撞
我渣都鍾意出外圈先再出
但係內圈出唔係錯

笑內圈撚無問題 我都會笑單車路權撚 但係佢係有權你吹佢唔脹

最後架七人車九成比人判有罪 不過唔會係因為唔跟長方形牌行 而係其他囉
以你嘅邏輯,
咁cam主應該有咩可以做?
你係車主,
你會點做?
無啦啦有架後車入迴旋處超個你。
你會停喺迴旋處等架七人車走,
然後打燈望鏡寧頭再直行?
佢意思係6點入,
12點出,
喺9點嗰到係cut線喎。
2架都係 on9 嘅

cam 主:
1) 左線入完唔喺1號出口出,做外圈L 想 cut 線過其他出口
2) 無讓右線

7人車:
1) 後cam 見到係同 cam 主同一入口入,行內圈但想 1號出口出
2)油都唔L 收趕投胎

總結:
2條都有錯,2條契弟都入錯線用錯出口。
cam 主無讓右線重多2錢。
啲人覺得有路就可以行,
只要有打燈望鏡寧頭。
兩個都有cut線
正常片主一定輸,人地已經cut左入內圈
不過有後cam見到對方從後標上黎,明顯超速,呢d一定要上庭喇

btw片主撞得好,條友趕住投胎,送佢一程就岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞