[p牌仔入黎]迴旋處之應用!

987 回覆
168 Like 8 Dislike
睇地線己經知係片主錯
最簡單概念,邊個要過線就一定要讓對方
你唔睇或者睇唔到
唔代表佢唔存在
片主在螺旋處內cut線時,架佛都未過讓線
你第一個口出咪行外線
其他咪入內線 實無死
老憑要識?
依位巴打就中肯啦
有三條
1係直去寶林 左線
2係去反迴旋處左邊線 /直行寶林右線
3.係去反迴旋旋處右邊線
香港司機九成垃圾,轉線永無打燈
總之入迴旋處,慢慢行,望鏡

btw, 大陸渣車入迴旋處, d車多數行一條線,一架跟一架,就算兩三條線都係只行一條,雖然交通慢,但一定安全
咁我入口行內線,之後直接去迴旋處外線
唔使同其他車塞外線中線入口
不如集中討論依個點啦
左線6點入12點出 係咪可以9點出口直cut
跟路牌唔跟地線
當然cam 主
雖然R佛都亂嚟
但兩個都冇跟新式迴旋處條線入
出嘅話 T佛的確有權出 因為佢嘅線路係有優先權
如果cam 主外線係第一個出口出 根本唔會發生意外
新式迴旋處係解決咗點解好多車用迴旋處時淨係用外線 冇盡用車道
又假設 如果cam 主非第一出口出 主動用內線迴旋處都可避免意外
再假設 如果cam 主cut 線時見到R佛舉動有異 停車唔做cut 線動作 都可避免
以上假設唔係要求司機必備 先聲明
最後 如果R佛車頭撞cam 主車尾就完全兩回事
但而家係Cam 主車撞R 佛腰 基本輸得
就算R佛要輸 都係沒有遵從道路標記 都係輸幾百蚊 或者扣佢分
呢單意外 唔會輸 佢只係冇守路牌指示 但佢入咗正線 就算搵公正行打到上法庭 R佛都唔係佔呢單意外賠償嘅最大份
但你le條片似陰鳩人多啲 睇埋後cam片 已經知架7人車死硬
唔知有無court case,因為我知既case都係賠錢了事
因為班黑警都會話路牌同地下箭咀寫明6入不能9出,之後叫內線車賠錢
應該加一條法例專講
將軍澳同大圍旋處
識安全cut線/出入路口, 幾點出入都唔會出事
如果真係cam主cut線佢都未出圈,但快到cam主未cut完線佢完成曬出圈、入線、再撞,咁情況好唔同,咁就唔係cut線無睇交通情況,但係架車係唔係快到咁呢?

你睇0:23,係一齊入圈架,而7人車入線又快過cam主,我相信cam主有望鏡望盲點係睇到。
如果外線羸既話咁其實個設計本身都好誤導
正正常常揸都係睇地線架啦
CAM主拎哂線先喎
緊係跟地線啦 唔比佢自然會畫雙白
睇返上面個守則有時係唔駛打燈
運輸署指引寫左轉行外線,
加埋入口前路牌同地面箭咀都係講內線無得左轉,
佢話上庭都係判輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞