[p牌仔入黎]迴旋處之應用!

987 回覆
168 Like 8 Dislike
七人車肯定錯,螺旋處內線唔可以第一個路口出,冇討論價值。

片主有冇錯就真係值得討論。因為片主行外線的確可以喺第二個路口先出,但係果個位係內圈有優先權,片主係要讓內圈車,所以片主係應該確保Cut線係安全嘅先至好Cut。但係問題係見到部七人車咁快沖出嚟,片主cut線果下七人車似乎都未到,所以片主又未必錯。
咁都係嗰句啦
第一個出口出就入外圈
其他就入內圈
咁就穩陣

呢單嘢最慘就係片主唔係即出又入外圈
阿佛即出就走去行內圈
都唔係「得唔得」嘅問題啦,而係兩個個意識都唔係好夠

無論新舊,香港人都係唔識用迴旋處架啦
見解一樣,七人車6入9出加高速就衰硬

至少片主有無錯,如果兩車相同車速平排入,片主咁撞都有責任,
但係而家七人車高速入,唔同講法
睇尾cam 啦 反果部係高速「同cam 主」同一個入口入 點解仲要預佢會係第一個出口出? 如果係咁做內圈撚就得啦
如果七人車咁都無錯
咁邊有人行外圈?全世界行內圈啦,內圈所有出口都可以去加有優先權
片主cut果條所謂既線果時,七人車根本未入迴旋處
因為片主見到佢6入
明知佢唔可能9出
上庭咁樣答已經贏咗啦

唔通十字路口人地衝紅燈
你綠燈撞埋去又係你錯咩
淨係答見到3點果邊無車黎,已經得
右線唔可以第一個出口出,
就算睇咗右線有無車,你都唔知佢想點架
因為片主望完3無車
再望鏡見到佢6入
明知佢唔可能9出
而安全車速下佢自己夠位
所以繼續外線
上庭咁樣答已經贏咗啦

唔通十字路口人地衝紅燈
你綠燈撞埋去又係你錯咩
呢單係因為安全車速同埋合理剎車距離
所以先拉司機姐
知唔知地面個箭咀有咩用
右線得直去無轉左係同你講右線唔可以第一個出口出
同燈位箭咀一樣,你要跟個箭咀行,唔跟佢行就理虧
sor 衝燈我講緊車
正解
係因為架golf夠快,片主無特別讓佢,
如果撞埋架golf,之後架佛撞埋一碟,就golf+佛夾錢賠
首先,架Golf已經錯
兩架車咁近,你見到一架車行錯,
會唔會咁快反應到第二架車都係一樣行錯?
不如我引戰專員個名讓俾你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞