[p牌仔入黎]迴旋處之應用!

987 回覆
168 Like 8 Dislike
優先都睇位置㗎,
無理由要讓後車啩。
左轉
我屌
你搵到邊到有 教學/圖/案例/指引
右線可以出9點方向
請你放上黎 如果唔係 咪9up
咪同啲炸彈嘈
佢地唔會聽
Cam主行返自己條線
7人車後cam主成個車位後衝上黎
仲踩到咁撚快 就算想讓都讓唔到啦痴撚線
「左線只能1號出口。」

g持
我唔明點解要讓6點第二條線嘅車。
迴旋處讓人唔係只係讓已經入咗迴旋處嘅車咩?
有指引唔跟
之後自己幻想一啲規則出黎
都痴撚線
你日頭揸過車未?點樣迴旋處會冇車?
等到凌晨個迴旋處先會冇車
好炆,
點解會有人覺得cam主錯,
Cam主要cut線等等。。。

我喺廣福邨迴旋處出吐露港方向咁多年,
未見過第二條線會有車入廣福邨,
依家有人話可以,
而且係啱添。
將軍澳撚覺得L弗錯
利申,揸車九成日子會經依個位
仲要話道理喺自己到
睇佢幾時撞嚟睇吓個道理喺邊到
指引唔跟唔緊要 個個揸車都會「犯法」
但係屌鳩返啲跟指引既人 真係...
我明白。
如果段片只係撞嗰一刻,
咁當然係cam主錯,
但有埋後cam,
原來七人車係同一路口入喎。

澄清返。
我第一個回覆係,
‘只睇頭cam,就片主錯,
睇埋後cam,就7人車錯。’
有咩好拗。片主贏,七人車輸啦,你哋大部分人概念錯咗。

1. 假設現時6點鐘平排,車A外線,車B內線。
根據新式車A可行9,12點,車B可行12,3點
2. 另外你哋成日講嘅外線要睇地線,無錯,如果內線嗰架係本身喺9,12或3點嚟嘅係一定要睇,因為嗰架內線有權限出
3. 但係當你喺6點鐘車A同B都平排時,你行外線你位置上個頭會突咗出嚟,當時你只會望到大約3點方向有無車,線視上你唔會望到平排從後而上仲要快到仆街嘅車B,加上車B根本唔應該9點鐘出
4. 當時車B出內線時個速度已經減都無減過 從後加速上去,車A喺嗰個位根本無可能睇得到同作出反應

總論:車B輸 車A大可以話我望咗,但架車快速沖出嚟,仲要係唔應該出嘅出口出
我咪話 揸架法拉利攝入去大貨車前面俾佢後撞 又係貨車後撞前要賠錢
入哂線好撚有道理
小駕1,2年前有段片
exactly一樣情境,其中一部涉事車係dc9
印象中個官判左內線入9點出贏(好似係)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞