[p牌仔入黎]迴旋處之應用!

987 回覆
168 Like 8 Dislike
俾人屌死
兩個都錯 但7人車抵死
其實睇清楚條片啦
片主外線應該係可以繼續轉,不過佢冇睇清楚地線,太早扭咗右,即係變咗咁樣

而架佛就倒轉,信晒地線,變咗咁樣

兩個老不都走唔甩架喇super
上網搵下仲有咩螺旋處 見到呢個笑撚左
JM9條線
邊度講話條線唔係俾cam主睇?咁好可以簡邊條線要睇邊條唔駛睇?
運輸處指引?法庭案例?攞出黎參考下
正確
所以片主根本就唔係cut線
你睇張圖點打燈啦
打則張圖藍車都行得,有線就有Piority,況且黃書有講迴旋處指定要讓右車

佢撞果個位正常根本唔會有車cut過黎
3點入, 即係坑口入果邊黎既車
只會喺同cam主一入個迴旋處果個位對撞
即係只會撞3點外線入既車
3點入黎既內線根本唔可以12點出寶林方向
即係cam主撞車果個位正常根本唔會有車cut過黎
cam主架車點解仲要望
唔撚得呀
讓右車係讓圈內右車呀

6點右線 唔可以9點出呀 屌
睇埋打燈指引
明明張圖好清楚 但係死都要畫過個箭嘴
張圖咁打燈你就斷定為條線唔駛睇?
你去法庭咪攞本書仔出黎囉。以下法庭案例

香港特別行政區 訴 楊國威 HCMA155/2008
6) 第一證人不是必定要讓被告人切線,道路使用者守則只應作指引用途。
單一出口緊係唔得喇, 依家雙線出口黎
1. 唔理個指示牌
2. 將軍澳行新式螺旋處, 外圈要讓內圈.
3. 地線明顯示 外圈要打右燈CUT 虛線先可以繼續向前行.
原來有人覺得地下啲線唔係俾佢睇,唔怪得知咁多意外
我唔明點解咁on9個牌同地線唔對
都唔撚得呀屌
總之內線唔可以9點出呀 屌
結論:

7人車6轉9點都要賠哂

CAM主老不就唔一定輸
因為7人車無讓高速直出
要睇個官判邊個食線先

綜合以上CAM主穩贏
爭在駛唔駛扣分仔
7人車點都要賠
因為條線係俾圈內睇囉...
遲d 可能有人cut 完 雙白線 reference google map
HCMA155/2008係三線迴旋處case,唔係螺旋處
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞