iPad Pro 2018 & 2020 用家討論區 (22)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
ios 只啱用trackpad
用mouse個pointer郁得好奇怪唔跟手
試過magic同mx master3都頂唔順放棄
求救求救
我部iPad Pro今日送到(BTS)
當打直機身 鏡頭喺上面
我用少少力按落螢幕左邊既中間位置(接近螢幕邊)
一鬆手就會有白影
但其他位置就冇
我想問吓係咪正常
求人回答
天才吧啦
有咩iPad apps /shortcut 大家推薦
sticky widgets , 便利貼widget 幾正
Shortcut 勁咗好多,可以背景運行 加埋spotlight 咁用
係咪即係維修
通常呢啲情況係咪應該係佢哋責任
我唔使俾錢?
急,支 apple pencil 2唔知做咩鳩
double tap 完全無反應,在good notes同備忘錄都試過係咁
尋晚部ipad到步 試果陣本來唔得,
後尾reconnect又得返,依家直情重開機,reconnect 藍芽都唔得
book天才吧係唔係多數一換一?
由於支筆早部機成個月到,會唔會屈我俾錢換
有冇係setting到較番apple pencil double tap功能?
有呀,線上搵左蘋果客服,依家重設部iPad 所有設定就得返,嚇死
仆街 過左一陣又唔得
我都係 同一個位
tg傾?
仆佢個街 依家又得返
時得時唔得 都唔知曬唔曬時間拎去整好
買咗Elecom 198直送上屋企 2日送到
用落唔錯
問啲野
goodnotes 可唔可以成個folder咁做import
因為都幾多folder要放入去
Shortcut 用連goodnote開新紙jots野
連fantastical check日期同加event
用咗幾日發覺都有 係咪要天才 佢係咪又拎過另一部俾你 又要等?
有冇人用緊moshi個versa case
而家用緊嗰個jot notes唔方便
想知moshi嗰個值唔值個價錢
搭單問
有冇人會加錢買埋裝筆嘅筆套 定用case 痴住就算?
想問代用筆係咪無壓力感應?我見大部份標明係傾斜感應
原裝係垂直同角度都有壓力差別感應?
用緊moshi versacover 但都係第一次用
答唔到你值唔值
純粹貪佢可橫可直 又磨砂透明背唔會有指模或污漬
磁石都夠力 起雪櫃白板成部機掛起都得
未試買塊磁貼掛唔掛得起

有諗過moft 依家集資果個floatable stand
又係可橫可直,又再重100g 左右,而且無screen cover 有d 危險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞