iPad Pro 2018 & 2020 用家討論區 (22)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
我用緊上質紙,每日都會用ipad寫野

相比玻璃貼,唔會好濛;反光的確少左,但依舊存在

磨擦力唔算好強,感覺似用原子筆寫字,都有唔錯嘅書寫體驗

只於聲音,我唔覺有問題,就算我快速地用筆劃過螢幕,都唔會有聲。但都曾經出現過幾次磨膠嘅it it聲,不過唔太大影響

整體黎講我都滿意呢款貼

我另外都買左paperlike 2,打算用喺另一部ipad,但未得閒試,你需要嘅話,我可以過多兩日再update你
Kickstarter不嬲唔係比人支持概念野,貨不對板係常態
想要成熟產品唔應該上Kickstarter買
由佢開始ship計 2個月左右
3個星期咁耐
啱啱買左
磁能線我係直情無貨收,錢又唔退
根本係呃鳩人而kickstarter 乜都做唔到
感謝巴打實測等你再update
無用過其他類紙所以唔知
你試下用張卡推出去咁刮下應該就可以整走啲空氣,或者等耐啲佢都可能自動無咗
巴打,我買咗versacover
應該星期五有得攞
請問apple pencil 第一代市面有咩野替代品?
女朋友同人買佐部2手ipad pro唔支援apple pencil 2,apple pencil 1無論一手定二手都唔抵
想睇下有冇其他替代品俾佢頂多2年之後成套升級
而家買ipad pro抵唔抵?
我係學生 想jot notes用 因為我諗住用幾年所以想買貴D既會唔會好D??
ipad嚟講買邊部用幾年都唔係問題
你早一個月想買咪好 有bts
如果你只jot notes又想要pro外型
會唔會air 已經夠?
當然唔志在果一千幾百既 去馬買pro
我計過Ipad pro 同air連筆分別係 7000同5326
ipad 3200
但係case同mon貼又幾多錢呢? 唔係好肯定到
因為我驚我用幾年後部機改左幾代會變得好慢好廢同好柒
猶疑緊
咁你買pro啦

我部10.5已經三年仲好順
如果淨係jot notes嘅 air或者ipad都夠
想有靚啲嘅喇叭,120hz mon 有budget咪上pro
真係想慳錢嘅我覺得air都好夠
Case同mon貼呢啲就豐儉由人啦
有貴都有平 paperlike mon貼大多數百令蚊
靚啲嘅當然就再貴啲

好似唔錯咁
Air應該幾年後都run到
同埋最新Air幾靚
Air 64gb夠唔夠
睇你攞嚟裝咩啦
純notes都夠嘅
如果唔夠咪icould
買256gb就不如加多幾舊水買pro
係呀 呢點就令我想買pro
大家買完magic keyboard有冇再買smart folio/機背貼?
除咗賣俾你條友, 邊個會知....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞