iPad Pro 2018 & 2020 用家討論區 (22)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
天花燈反晒光
自己寫又辛苦

一路寫比人睇
人地都睇得辛苦

寫得多損耗大
一段時間就要換過張
paperlike定雞野都係咁上下壽命
問公司it最好
鳩估未必關excel app事
可能同server intranet 有關 (read-only right)

我公司一個msft account可以有幾個license
比laptop pad phone用都得
所以直接在sharepoint開file save 翻上去
巴打請問邊度搵到我見到 discontinued
想問下三月大唔大機會update ipad pro

1516緊 air 4 256gb/ pro 2020/ 等 pro 2021
等3月出ipad mini pro
想買pro
但呢個時間買
好似等多陣好啲
我都好期待mini轉款
但我好好奇如果支筆都係用第二代嘅話
可唔可以好似airpods咁
一支筆用哂咁多部機呢
新上路 iPad Pro 11’ ,留名
其實是睇你急唔急用,唔急一定等
好似我急用就買咗iPad pro 12.9
唔追新款其實都有排用
有二千幾coupon 三月底前用 等得就等
Microsoft office用落感覺如何我用咗幾次都係忍唔到 等到有電腦先做嘢
係咪我問題
有冇人用2020ipad pro用word既時候會lag機?
打字會delay一兩秒先出個字
多數都係用幾個鐘word之後就出現
係咪ios本身唔太support microsoft?
唔想帶電腦翻屋企既時候
用部ipad頂住先睇下email
睇下file做簡單野就得
如果預左開工都係帶電腦翻去

始終microsoft如果做到100分比ios
自己啲surface 機可以收得皮
Smart Keyboard反唔到好大問題
咁我係咪得番Logitech folio touch 揀? 仲有冇其他選項?
Magic Keyboard反唔到好大問題
咁我係咪得番Logitech folio touch 揀? 仲有冇其他選項?

Magic keyboard
可以咁講
又重太唔慣所以我買左macbook之後都放走左
之前有
更新左都係咁?
word 我用windows 都覺得lag lag 地
其實MS 應該唔太care 佢自己啲硬件賣成點
反而office 三寶係影緊成個家用同商用市場包括埋dell, lenovo, hp 呢啲
如果可以用到full version 三寶,到時應該大把文書機轉用ipad
都係既
總之喺ipad用落即使好過google doc
但係都好似殗左6,7成咁
咁你宜家有冇用keyboard
ipad做文書,中,高度使用者ipad真係嚟啱你;我是過來人,之前上代iPad air,以為轉2020ipad pro會好啲;於是換左2020 11" pro,剛轉左Microsoft surface pro 7,感覺是選對了

iPad pro for 你手寫 notes 記上堂野,輕度文書for應急用,打機睇片娛樂性高會啱啲

經常要打字,並中高度文書工作,還是買返notebook/surface 吧
機性能問題,太舊咩機都幫唔到你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞